Discurs de şase minute pentru 22 de milioane de euro: de ce a venit cel mai puternic om din Coca-Cola la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muhtar Kent FOTO cocacola.com
Muhtar Kent FOTO cocacola.com

Muhtar Kent, cel care conduce Coca-Cola, cel mai mare producător de sucuri din lume, un business de 48 de miliarde de dolari, a inaugurat o investitie de 22 de milioane de euro la Ploieşti, unde compania deţine cea mai mare fabrică din sud-estul Europei. Într-un discurs calculat cu precizie a explicat de ce oraşul prahovean va deveni un centru de export pentru 100 de milioane de consumatori din regiune.

Executivul de 61 de ani a ajuns la fabrica Coca-Cola din Ploiesti alaturi de premierul Victor Ponta in jurul orei 10.00. A urmat o scurta vizita a celei mai noi linii aseptice de productie pentru Cappy Pulpy, un proiect unic in Europa, proiect care a atras o investitie gigant de 22 mil. euro, alaturi de cei doi fiind prezent si Dimitris Lois, CEO al Coca-Cola HBC AG.

Cu precizia unui ceas elvetian, la ora 11.00 CEO-ul Coca-Cola Company i-a salutat in romaneste pe cei peste 200 de invitati, printre care s-au numarat oficialitati locale, politicieni si membri in boardurile celor doua companii.

“E o placere sa revin in Romania dupa 20 de ani de la prima vizita, cand am inceput constructia fabricii de la Ploiesti”, si-a inceput discursul unul dintre cei mai puternici executivi din lume.

Kent este pentru prima oara in Romania de cand este CEO si presedinte al Coca-Cola Company. El este insa artizanul intrarii gigantului american pe piata locala la inceputul anilor ’90 din pozitia de director pe zona Europei Centrale si de Est.

Investitia inaugurata saptamana aceasta permite existenta a doua fluxuri concomitente, unul care transporta partea lichida a bauturii (sucul) si unul care transporta bucatile de pulpa de fruct. Sucul si bucatile de pulpa de fruct se intalnesc la final in valva de umplere unde se amesteca.

Capacitatea liniei de productie este de pana la 36.000 de sticle pe ora. Timpul de executie a proiectului a fost si el unul record – 60 de camioane au transportat echipamentele care au fost montate in 3 luni.

“Ploiesti devine un centru de export pentru o serie de tari din regiune reprezentand peste 100 de milioane de consumatori, pe langa cei 23 de milioane de romani care vor gusta Cappy Pulpy”, a mai spus CEO-ul Coca-Cola Company.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite