Diploma falsă a şefului Transelectrica. Mircea Coşea: I-am cerut să vină cu dovezi, a dispărut, nu a mai răspuns nici la telefon

Diploma falsă a şefului Transelectrica. Mircea Coşea: I-am cerut să vină cu dovezi, a dispărut, nu a mai răspuns nici la telefon

Preşedintele directoratului Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, a fost revocat joi din funcţie, după ce „a dispărut” şi „nu a mai răspuns la telefon” atunci când i s-a solicitat să dovedească faptul că diploma sa de absolvire nu este falsă.

Mircea Coşea, preşedintele Consiliului de Supraveghere Transelectrica, a declarat joi, la Digi24, că directorul Marius Caraşol nu a adus documentele solicitate de companie pentru a dovedi că diploma sa nu este falsă, şi, mai mult, el a dispărut pur şi simplu, nu mai răspunde la telefoane şi nu mai poate fi contactat.

„A dispărut, nu a mai răspuns nici la telefon, astfel că a fost revocat din funcţie”, a spus Mircea Coşea, precizând că a primit şi din partea universităţii confirmarea că diploma este falsă.

Mircea Coşea a precizat că Ecaterina Andronescu însăşi l-a sunat şi i-a confirmat că Politehnica nu a acordat diploma cu numărul respectiv pentru Marius Caraşol. Cel mai probabil, diploma este un fals.

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica i-a solicitat lui Caraşol documentele de atestare a studiilor, după ce în presă au apărut informaţii legate de autenticitatea studiilor sale, explicase încă de miercuri, la Digi24, Mircea Coşea. „L-am sfătuit pe dl. director general, deocamdată mai mult nu putem să facem, să-şi rezolve problema printr-o cerere personală pe care s-o facă la Politehnică, în sensul confirmării că există în Foaia matricolă a Universităţii numele domniei sale, numărul diplomei şi anul de absolvire. În al doilea rând, vom face - şi lucrul ăsta l-am stabilit acum - vom face şi prin proprietari, prin acţionari, prin minister (Ministerul Economiei - n.r.) adică, cerere şi la minister (Ministerul Educaţiei - n.r.), şi la Politehnică, pentru verificarea acestei diplome”, a precizat, miercuri, Mircea Coşea.

„Se jură pe tot ce se poate jura că totul este în regulă”, spune Coşea, precizând că Marius Caraşol a efectuat cursuri la seral.

Miercuri, Coşea preciza că „documentele păreau originale, astăzi este arătat că sunt false”.

Procuratura s-a autosesizat în acest caz, a mai spus la Digi24 Mircea Coşea, precizând că are această informaţie din presă.

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a anunţat joi că a decis revocarea lui Marius Dănuţ Caraşol „din preocupare pentru imaginea societăţii”.

Potrivit Edupedu.ro, preşedintele Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, susţine în CV-ul oficial că „este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti”. Cu toate acestea, el ar fi urmat cursurile universităţii, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o. Universitatea Politehnica a confirmat miercuri că Marius Dănuţ Caraşol a urmat cursurile facultăţii, dar nu a finalizat studiile. 

Te-ar putea interesa şi:

Şeful Transelectrica a fost revocat din funcţie, după ce şi-a falsificat diploma

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: