Deputaţii au adoptat noua ordonanţă a irigaţiilor, care prevede investiţii de un miliard de euro în această infrastructură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SWtatul va investi un miliard de euro în infrastructura de irigaţii
SWtatul va investi un miliard de euro în infrastructura de irigaţii

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, ordonanţa de urgenţă a Guvernului 4/2015 în care au fost incluse amendamentele privind sistemul naţional de irigaţii printre care şi investiţii de circa 1 miliard de euro în următorii 5 ani în acest domeniu.

Deputaţii au votat în favoarea acestor amendamente, după ce săptămâna trecută acestea au fost introduse în altă ordonanţă referitoare la îmbunătăţirile funciare care nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată.

Amendamentele au fost introduse în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.4/2015 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare, care a fost adoptată cu 307 voturi "pentru".

Săptămâna trecută n-au avut cvorum

Plenul Camerei Deputaţilor nu a reuşit, săptămâna trecută, să adopte OUG 79/2013, cu amendamente ce prevedeau investiţii de 1 miliard de euro în sistemul de irigaţii, din cauza lipsei numărului suficient de voturi pentru o lege organică, în contextul absenţelor din rândul coaliţiei şi a abţinerilor PNL.

OUG 79/2103 reglementa prevederi din cadrul Legii îmbunătăţirilor funciare, însă în Parlament deputaţii au adus, la solicitarea Guvernului, mai multe amendamente privind sistemul naţional de irigaţii, printre care şi investiţii de circa 1 miliard de euro în următorii 5 ani în acest domeniu.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declara, în timpul dezbaterilor din comisii asupra acestei legi, că până în anul 2020 va trebui reabilitată întreaga infrastructură de irigaţii.

Legea a fost supusă votului plenului Camerei Deputaţilor, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru o lege organică, respectiv jumătate din numărul total al deputaţilor.

Din acest motiv, legea nu a putut fi adoptată şi a rămas să fie rediscutată ulterior, cel mai probabil sesiunea următoare.

PNL s-a abţinut la vot, acuzând neclarităţi în text cu privire la modalitatea în care sunt alocaţi banii, iar foarte mulţi parlamentari ai coaliţiei au lipsit la sesiunea de vot.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite