Delegaţia FMI s-a dus la Guvern, pentru o întâlnire cu premierul Victor Ponta

Delegaţia FMI s-a dus la Guvern, pentru o întâlnire cu premierul Victor Ponta

Andrea Schaechter conduce misiunea FMI în România

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) a ajuns la Palatul Victoria, pentru o primă discuţie cu premierul Victor Ponta în cadrul actualei misiuni de evaluare a acordului cu România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor, a avut o primă rundă de discuţii legată de situaţia macroeconomică a României, dar şi în domeniile Transporturilor şi Energiei. 

Vâlcov a cerut consiliului Ecofin, care reuneşte miniştrii de Finanţe ai statelor din Uniunea Europeană, reevaluarea ţintelor de deficit structural, pentru ca ţara noastră să poată investi mai mult în infrastructură. Concomitent, el a anunţat, într-un comunicat, că solicitarea României de a creşte cheltuielile Armatei cu 2,1 miliarde de lei a fost respinsă de către Comisia Europeană, deşi ţara noastră are o graniţă lungă cu Ucraina, stat afectat de un război cu insurgenţii proruşi sprijiniţi de Moscova.

Concomitent, experţii FMI au avut o primă discuţie marţi la Banca Naţională a României (BNR), prima de când au sosit în actuala misiune de evaluare.
 
Delegaţia FMI a început marţi vizita în România, programată în perioada 27 ianuarie-10 februarie, pentru consultări şi a treia evaluare a acordului stand-by cu România, aprobat în septembrie 2013.
 
Într-o scrisoare transmisă duminică ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, reprezentanţii FMI îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu legea falimentului personal, precizând că, fără un studiu de impact adecvat şi fără consultarea părţilor interesate, aceasta poate avea un impact negativ asupra pieţei financiare.
 
Premierul Victor Ponta a confirmat luni că FMI a cerut un studiu de impact privind legea insolvenţei personale, adăugând că este convins că problema va fi discutată în Parlament.

Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările