Declaraţia Unică ar putea fi depusă şi pe hârtie, nu doar online

Declaraţia Unică ar putea fi depusă şi pe hârtie, nu doar online

Declaraţia Unică ar putea fi depusă şi pe hârtie, nu numai exclusiv online, a anunţat marţi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Au fost solicitări justificate pentru a avea o alternativă cel puţin pentru o perioadă, până când întregul sistem va fi funcţional”, a declarat Eugen Teodorovici.

Declaraţia Unică se depune, din acest an exclusiv online, prin Spaţiul Privat Virtual. Cu toate acestea, contribuabilii s-au plâns în nenumărate rânduri că site-ul ANAF nu funcţionează şi că din acest motiv nu pot depune formularul. De asemenea, anumiţi cetăţeni care au obligaţia să depună Declaraţia Unică nu au calculatoare acasă, problemă la care Finanţele au găsit drept soluţie montarea de calculatoare în sediile ANAF.

Drept urmare, ministrul Finanţelor a anunţat că ia în calcul acceptarea depunerii pe format de hârtie a Declaraţiei Unice, „pentru o perioadă de timp până situaţia se reglează definitiv”. Mai precis, până la finalul anului, cel puţin.

„Pe de o parte este vorba de sistemul informatic, pe de altă parte şi de accesul anumitor contribuabili”, a spus Teodorovici. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: