De miercuri vă puteţi cumpăra rovinieta prin SMS. Cât costă şi ce aveţi de făcut

De miercuri vă puteţi cumpăra rovinieta prin SMS. Cât costă şi ce aveţi de făcut

Deocamdată, numai clienţii Orange vor putea cumpăra rovinieta prin SMS

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) anunţă utilizatorii că au intrat în vigoare normativele care fac posibilă achitarea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, însă numai de către utilizatorii români şi numai pentru perioada minimă de utilizare.

Această nouă facilitate de plată a rovinietei, dezvoltată şi pusă la dispoziţia utilizatorilor de CNADNR SA, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi operatorul de telefonie mobilă Orange, va fi funcţională începând cu data de 5 decembrie 2012, numai în reţeaua Orange, numărul de telefon alocat fiind 7500 (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

Cum procedaţi

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay):

  • va transmite, prin SMS, la numarul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A);
  • va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul rovinietei şi la costul total al tranzacţiei (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….)
  • va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul “DA”;
  • va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conţine următoarele informaţii, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia (data şi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobile  a tariferii rovinietei).

CNADNR menţionează, într-un comunicat, că în condiţiile în care utilizatorul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, are posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Orange, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

Pentru informaţii şi detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, va fi pus la dispoziţia clienţilor Orange, în cel mai scurt timp, numărul de telefon 1788 (număr cu tarif normal în reţeaua Orange), ce va putea fi apelat de Luni până Joi în intervalul orar 8.30-16.30 şi Vineri în intervalul orar 8.30-14.00.

Costurile asociate emiterii rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte - SMS:

categorie rovinieta

tarif (euro)

 

durata valabilitaterovinieta

tip vehicul

text trimis

prin SMS la 7500 de clientul Orange

A

2,74

7 zile

autoturism

număr înmatriculare A

B

5,4

7 zile

vehicule de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone

număr înmatriculare B

C

3,63

1 zi

 

- vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 3,5 tone şi mai mică sau egală cu 7,5 tone ;
- vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) şi maxim 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) ;

număr înmatriculare C

D

6,21

1 zi

 

- vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 7,5 tone şi mai mică de 12 tone ;
- vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) ;

număr înmatriculare D

E

7,82

1 zi

vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu maxim 3 axe (inclusiv) ;

număr înmatriculare E

F

9,43

1 zi

vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu minim 4 axe (inclusiv) ;

număr înmatriculare F

 

ATENŢIE!

Pentru clienţii cu abonament Orange, la tarifele menţionate, în factura emisă, se adaugă TVA, conform legislaţiei în vigoare. Pentru deţinătorii de cartele PrePay - Orange, TVA se aplică la achiziţionarea creditului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările