Data de la care românii vor putea găsi măşti chirurgicale fără probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producţia de măşti chirurgicale româneşti poate ajunge la un milion de bucăţi zilnic începând din 15 aprilie, astfel că din acea dată nu vor mai exista probleme cu aprovizionarea cu măşti, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, la Digi24.

„În acest moment, exceptând fabricile de confecţii, care nu produc cu maşini automate de producţie a măştilor, există un singur producător care a pus o linie automată în producţie şi produce în momentul de faţă 120.000 - 130.000 de măşti pe zi. Din 15 aprilie, la acel producător ne putem duce la 400.000 - 500.000 de măşti zilnic, în paralel cu echipamentele automatizate comandate de compania Romarm, pe care sperăm să le punem în funcţiune tot în data de 13-14-15 aprilie, practic vom putea dubla această capacitate şi încercăm să ajungem la 1 milion de măşti zilnic”, a declarat Virgil Popescu, miercuri dimineaţă, la Digi24.

 „Evident că toate aceste măşti vor fi distribuite către populaţie, către Armată, către Poliţie, către Jandarmerie, care sunt în prima linie de asigurare a ordinii şi a dispoziţiilor de carantinare, vor ajunge şi în spitale, dar în spitale măştile chirurgicale ale personalului medical nu sunt recomandate pentru cei care sunt în linia întâi de luptă împotriva coronavirusului. Acolo trebuie măşti FFP2, FFP3, care şi ele vor începe să fie produse în România, probabil tot după data de 15 aprilie, într-un număr mai mic în schimb, 40.000 de măşti zilnice la acea companie din Maramureş care va produce şi măştile chirurgicale, şi la Romarm mai multe, probabil în jur de 100.000-150.000 de măşti FFP2 zilnic. Acelea vor merge direct către spitale, în paralel cu importurile, prin care au venit circa 2 milioane de măşti. Din 15 aprilie nu cred că vom avea probleme cu aprovizionarea cu măşti în România”, a mai spus ministrul Economiei.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite