Daniel Chiţoiu, despre regândirea sistemului fiscal: „Dorim să începem cu impozitarea directă, prin impozitul forfetar“

Daniel Chiţoiu, despre regândirea sistemului fiscal:
„Dorim să începem cu impozitarea directă, prin impozitul forfetar“

Ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu FOTO Arhivă

Ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu a declarat joi seara că se ia în considerare o impozitare directă, „mai ales în domeniile greu de controlat, prin impozitul forfetar”, adăugând că nu va fi vorba de impozitul minim din 2008, ci de cel „în funcţie de domenii de activitate, de zone şi de categorie de contribuabili”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

În cadrul conferinţei organizate de Guvern pentru a fi explicate elemente de buget din 2013,  Chiţoiu a precizat că “România e pe unul din ultimele locuri în ce priveşte gradul de colectare a veniturilor la buget, undeva pe la 32 – 33%, faţă de o medie de 42 – 44%, media europeană”.

În acest sens, a spus acesta, “se va face o reorganizare şi restructurare fundamentală a Gărzii Financiare, a controlului vamal, a instituţiilor”, explicând că aceste instituţii “nu trebuie să fie simpli încasatori de la cei cinstiţi, ci un braţ armat, un instrument de descoperire şi sancţionare a celor care trăiesc din evaziune fiscală”.

“Regândirea sistemului fiscal”, a explicat Chiţoiu, “presupune o simplificare – dorim să începem cu impozitarea directă mai ales în domeniile greu de controlat, prin impozitul forfetar, dar nu impozitul minim din 2009, ci cel de pe model francez, spaniol, în funcţie de domenii de activitate, de zone şi categorie de contribuabili”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările