Dăncilă vrea să ştie ce probleme geologice sunt pe tronsonul III al autostrăzii Sibiu – Piteşti: a trimis Corpul de control pentru verificări

Dăncilă vrea să ştie ce probleme geologice sunt pe tronsonul III al autostrăzii Sibiu – Piteşti: a trimis Corpul de control pentru verificări

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi că a trimis Corpul de control pentru a face verificări privind lucrările la Autostrada Sibiu-Piteşti, pentru a vedea care sunt obstacolele.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am trimis Corpul de control al primului-ministru, pentru a vedea care sunt obstacolele, dacă ele într-adevăr există, dar şi pentru a avea o imagine clară pentru a înlătura anumite obstacole în calea efectuării acestei autostrăzi. Sper să primesc răspunsul cât mai repede. Am înţeles că pe tronsonul III sunt câteva probleme geologice, aş vrea să văd care sunt aceste probleme pentru a putea găsi o soluţie rapidă. Sunt convinsă că oamenii nu mai a răbdare, îşi doresc autostrăzi în România şi trebuie să vedem care sunt obstacolele care stau în calea construcţiei autostrăzilor, în afară de resursele financiare. Acest lucru m-a făcut să trimit Corpul de control. Ştim că unele dintre obstacole sunt reale, nu vreau să bănuiesc pe nimeni de lucruri ascunse, dar au existat şi obstacole care nu erau pliate pe realitate - ştim de acei urşi care nu existau, de acei lilieci care nu existau, şi acest lucru ne face să fim mult mai atenţi, ca să revigorăm un pic lucrurile", a spus Dăncilă, citată de news.ro.
 
Întrebată dacă cei care blochează proiectele trebuie demişi, premierul a spus că da şi a susţinut că nu există o justificare pentru a bloca un proiect atât de important.
 
"Părerea mea este că toţi cei care au blocat sau vor bloca trebuie să plece acasă. Nu există o justificare să blochezi un proiect atât de important, fie ele de infrastructură, fie ele alte proiecte. Deci, chiar aceasta este logica, noi vrem să vedem dacă există blocaje, să ridicăm aceste blocaje, dar nici să lăsăm ca aceste blocaje să se mai repete. Vrem să vedem care sunt soluţiile, astfel încât să putem să le rezolvăm", a mai susţinut premierul.
 
Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, declara recent că autostrada între Sibiu şi Piteşti ar putea fi terminată, în varianta "optimist-moderată”, în anul 2023. El se declară "frustrat” că loturile de autostradă recepţionate în ultima perioadă au fost reparate înainte de a fi date în folosinţă.
 
"Pe componenta Sibiu-Piteşti, lucrurile vor dura, după estimările pe care le-am făcut eu, într-o variantă optimist-moderată ar fi un 2023, însă cu excepţia acestui segment care leagă Sibiul de Piteşti noi avem aşteptări ca în orizontul lui 2020 să închidem coridorul minus Sibiu-Piteşti, care va fi mai încolo”, a declarat Lucian Şova la România Tv.  
 
Întreaga investiţie pentru realizarea autostrăzii de 123 de kilometri dintre Sibiu si Piteşti este estimată la 15 miliarde de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările