Dăncilă vrea să se impoziteze pensiile speciale, dar nu pe toate. Pe cine vrea să excepteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă saluta zilele trecute impozitarea pensiilor speciale, măsură pe care o considera una „de echitate socială”. Acum pare că s-a răzgândit şi vrea să excepteze anumite categorii de la această taxă.

„Partidul Social Democrat susţine ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională”, a transmis Dăncilă, printr-un mesaj pe Facebook.

Ea susţine că, în calitate de ţară membră a NATO, avem „o datorie morală faţă de cadrele militare în activitate, în rezervă şi în retragere”.

„Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare, ne aliniem legislaţiei europene. În majoritatea statelor UE şi NATO, regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale”, afirmă Dăncilă.

Săptămâna trecută, Viorica Dăncilă anunţa că susţine proiectul de lege iniţiat de ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici pentru impozitarea pensiilor speciale. „Pensii speciale nu înseamnă privilegii speciale“, spunea atunci Dăncilă. Până acum, PSD a susţinut cu ardoare pensiile speciale, inclusiv cele pentru parlamentari şi aleşii locali.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite