Dăncilă vrea să elimine autorizaţia de construire din documentaţia pentru proiectele finanţate din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii

Dăncilă vrea să elimine autorizaţia de construire din documentaţia pentru proiectele finanţate din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la Bacău, că în şedinţa Guvernului de joi va fi adoptat un act normativ prin care autorizaţia de construire va fi eliminată din documentaţia ce trebuie depusă în cadrul proiectelor cu finanţare prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mâine (joi, n.r.) avem şedinţă de guvern, o şedinţă în care avem de adoptat o serie de acte normative care se pliază pe solicitările pe care le-am avut în cadrul deplasărilor noastre în teritoriu. Un exemplu este legat de Fondul de Dezvoltare şi Investiţii care permite comunităţilor locale să acceseze două proiecte de importanţă majoră pentru comunitatea respectivă. Din discuţiile pe care le-am avut cu primarii, indiferent de culoarea politică, ne-au solicitat ca, la depunerea documentaţiei, să eliminăm autorizaţia de construcţie pentru că este o barieră în calea accesării unui proiect. Mâine vom face acest lucru”, a precizat Dăncilă, potrivit Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: