Activitatea Uber, Bolt şi Clever va fi reglementată. Dăncilă: Vom crea un sistem unitar al transportului alternativ

Activitatea Uber, Bolt şi Clever va fi reglementată. Dăncilă: Vom crea un sistem unitar al transportului alternativ

Guvernul discută, joi, în primă lectură, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind reglementarea activităţii platformelor de ridesharing. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că Executivul va crea un sistem unitar de reglementare a activităţilor de transport alternativ.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Vom discuta astăzi în Guvern, în primă lectură, soluţia legislativă pentru organizarea şi funcţionarea activităţii de servicii alternative de transport, după un complex proces de consultare publică cu toţi cei interesaţi şi parcurgerea etapelor legale şi procedurale”, a anunţat premierul.

„Pentru prima dată, reglementăm acest tip de transport de persoane, care funcţionează prin intermediul unor platforme digitale şi la care apelează tot mai mulţi cetăţeni. Soluţia pe care o avem în vedere va asigura transportul pasagerilor în condiţii de siguranţă şi accesul acestora la cât mai multe opţiuni, astfel încât încurajarea concurenţei loiale şi relaţia corectă între cerere şi ofertă să ducă la servicii de calitate. Vom crea un sistem unitar de reglementare a activităţilor de transport alternativ care funcţionează prin intermediul unor platforme digitale, prin autorizarea administrativă a acestora pe o perioadă de trei ani atât în ceea ce priveşte platformele digitale, cât şi operatorii de transport alternativ”, a spus Dăncilă în debutul şedinţei de Guvern.

Ea a precizat că pentru „siguranţa cetăţenilor vor fi stabilite clar condiţiile în care aceste servicii vor fi autorizate, obligaţiile pe care le au operatorii şi conducătorii auto, dar şi criteriile pe care să le îndeplinească autoturismele utilizate”.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat miercuri că după primirea avizului din partea Consiliului Economic şi Social (CES), proiectul de ordonanţă de urgenţă va intra pentru adoptare în şedinţa de săptămâna viitoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: