Dăncilă: Programul Start Up Nation va continua. Firmele pot primi un avans din ajutorul nerambursabil

Dăncilă: Programul Start Up Nation va continua. Firmele pot primi un avans din ajutorul nerambursabil

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, în debutul şedinţei de Guvern că programul Start Up Nation va continua ”într-o formă simplificată, care să răspundă mai bine aşteptărilor tinerilor”. Vor primi finanţare 10.000 de proiecte, iar fiecare beneficiar va putea primi 200.000 de lei, o parte din această sumă putând fi acordată în avans pentru plata unor cheltuieli.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Continuăm programul Start Up Nation într-o formă simplificată, care să răspundă mai bine aşteptărilor tinerilor care or să pornească o afacere prin a doua ediţie a acestui program pe care o adoptăm în şedinţa de Guvern de astăzi. Ne propunem să oferim sprijin pentru 10.000 de proiecte, fiecare beneficiar poate primi 200.000 de lei”, a declarat Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.
 
Premierul a precizat că se va acorda o atenţie mai mare dezvoltării afacerilor în zonele ţării în care numărul întreprinderilor mici şi mijlocii este mai scăzut. Cu alte cuvinte, proiectele depuse de întreprinzătorii din aceste zone vor fi depunctaţi din start.
 
Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă privind Start-Up Nation, ediţia a doua, afacerile din Bucureşti şi judeţele Cluj şi Ilfov, care au peste 4 IMM-uri la suta de locuitori, vor pleca din start cu un minus de 15 puncte, prin noua grilă de punctare.
 
În schimb, toate firmele selectate la finanţare vor putea primi un avans de 30% din ajutorul nerambursabil aprobat, pentru efectuarea unor cheltuieli cu salariile şi chiriile. La un ajutor nerambursabil de 200.000 de lei, avansul va putea ajunge până la 60.000 de lei.
 
Pentru cea de-a doua ediţie a programului, statul va trebui să aloce fonduri de 2 miliarde de lei (circa 430 de milioane de euro), credite bugetare.
 
citeste totul despre: