Dăncilă: Impozitarea pensiilor speciale va fi aprobată printr-un proiect de lege transmis spre dezbatere Parlamentului

Dăncilă: Impozitarea pensiilor speciale va fi aprobată printr-un proiect de lege transmis spre dezbatere Parlamentului

Impozitarea pensiilor speciale va fi prevăzută într-un proiect de lege adoptat de Guvern şi transmis spre dezbatere Parlamentului, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

„Eu cred că pentru impozitarea pensiilor speciale este nevoie de o dezbatere şi cred că acest lucru poate fi făcut în Parlament, astfel încât fiecare să vină cu argumente care să justifice această măsură. E o măsură care ştiu că este aşteptată de foarte mulţi oameni, de aceea printr-un proiect de lege vom merge în Parlament şi acolo va fi un vot”, a declarat Viorica Dăncilă, duminică, la Antena 3, chestionată care va fi modul impozitării pensiilor speciale.
 
Ministerul Finanţelor va continua în intenţia de a impozita pensiile speciale, chiar dacă măsura nu a fost prevăzută în actualul pachet legislativ ce însoţeşte rectificarea bugetară, care a fost pus în dezbatere publică, a declarat pe 6 august ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.
 
Pensiile speciale urmau să aibă, conform unor surse oficiale citate de Mediafax, un sistem de impozitare graduală, între 10 şi 50%, la cuantumuri diferite.
 
Astfel, pensiile sub 2.000 de lei nu ar fi fost impozitate, cele între 2.000 şi 7.000 de lei ar fi trebuit să aibă un impozit de 10%, între 7.000 de lei şi 10.000 de lei impozitul trebuia să fie de 30%, iar pentru pensiile speciale care depăşesc 10.000 de lei impozitul ar fi fost de 50%. Impozitul urma să fie aplicat doar pensiilor speciale, nu şi celor din contrbuţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: