Dăncilă a anunţat propunerile pentru BNR: PSD va avea postul de prim-viceguvernator, viceguvernator şi un alt post în executiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dancila FOTO gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că PSD va avea postul de prim-viceguvernator, viceguvernator şi un alt post în executiv din BNR şi îl va susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, legat de posturile disponibile din Banca Naţională a României că s-a dorit ”o abordare foarte corectă”, astfel încât, în funcţie de ponderea în Parlament, fiecare partid are alocat un anumit număr de posturi.

”Este important şi guvernatorul, dar şi modul în care s-a lucrat de această dată. În funcţie de ponderea în Parlament a fiecărui partid politic, au fost reprezentate locurile. Am vrut să avem o abordare foarte corectă şi acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României”.

Aceasta a confirmat că PSD îl va susţine pe Isărescu, dar a preciat care mai sunt posturile care revin forrmaţiunii politice.

”Da, susţinerea este pentru Mugur Isărescu. În acelaşi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator, viceguvernator şi un alt post în executiv. Florin Georgescu, Leonard Badea sunt propunerile PSD”, a anunţat, luni, Viorica Dăncilă.

În 3 iulie, Parlamentul va vota noua conducere a BNR. 

Mugur Isărescu, susţinut de PSD şi ALDE pentru un nou andat de guvernator pentru cinci ani, conduce instituţia de 30 de ani.

Leonard Badea este, în prezent, preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite