Dăncilă: Anul 2019 va fi anul investiţiilor. Ce autostrăzi vor fi finanţate

Dăncilă: Anul 2019 va fi anul investiţiilor. Ce autostrăzi vor fi finanţate

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, înaintea începerii şedinţei de Guvern, că va aproba finanţarea mai multor proiecte care reglementează construcţia unor autostrăzi.

„Suntem încurajaţi să acţionăm în această direcţie (cea a investiţiilor – n. red) şi de progresele înregistrate în câteva proiecte de maxim interes pentru cetăţeni. 
 
Autostrada Bucureşti - Başov are deja acum un consorţiu format din societăţi din China şi Turcia. S-a aprobat şi documentaţia PPP proiectare, construcţie şi operare a tronsonului Târgu Neamţ - Iaşi este finalizată şi transmisă în vederea publicării în SEAP
 
 
Autostrada Sudului, studiul de fundamentare a fost finalizat şi se află în transparenţă decizională. Va fi finanţat şi Podul suspendat peste Dunăre Tulcea – Brăila.
 
Ministrul interimar al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, m-a informat că proiectul tehnic a fost finalizat, iar mâine va fi transmisă Comisiei Europene aplicaţia de finanţare, astfel încât cei 363 milioane de euro fonduri europene să poată fi accesate cât mai curând”, a spus Dăncilă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: