Dan Vîlceanu, după publicarea datelor privind execuţia bugetului general consolidat: Măsurile luate de Guvernul Cîţu dau rezultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos / George Călin
FOTO: Inquam Photos / George Călin

Ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vâlceanu, a transmis, marţi, că rezultatele economice ale României duc la creşterea încrederii investitorilor în ţara noastră şi ne ajută să facem loc altor cheltuieli neprogramate, dar esenţiale pentru români.

„Rezultatele economice ale României duc la creşterea încrederii investitorilor in ţara noastră şi ne ajută să facem loc altor cheltuieli neprogramate, dar esenţiale pentru români. Un exemplu ar fi soluţiile identificate pentru reducerea impactului facturilor la energie, o problemă pe care o au toate statele membre”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, măsurile luate de Guvernul Florin Cîţu dau rezultate. 

„Sigur că mai sunt multe de făcut, însă perioada pe care o traversăm este una dificilă, cu multe provocări şi necunoscute", a menţionat Dan Vîlceanu.

Reacţia ministrului Finanţelor vine la câteva ore după publicarea datelor privind execuţia bugetului general consolidat în primele nouă luni. Conform acestora, deficitul bugetar a scăzut la 44,29 miliarde lei (3,77% din PIB) faţă 67,27 miliarde lei (6,37% din PIB), înregistrat la aceeaşi perioadă a anului 2020. În primele opt luni ale anului 2021, deficitul bugetar a fost de 39,36 miliarde lei (3,35% din PIB).

„Între timp am crescut investiţiile, fiind unul din pilonii politicii guvernamentale. În perioada ianuarie-septembrie 2021 cheltuielile de investiţii au fost cu 3,97 miliarde lei mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent", a mai scris ministrul citat.

Ţinta de deficit bugetar pentru acest an este 7,13% din PIB.

Citeşte şi: Deficitul bugetar a ajuns la 3,77% din PIB în septembrie. Ce cheltuieli ale statului au crescut cel mai mult

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite