Dan Diaconescu vrea să listeze la bursă acţiunile Oltchim: “Fiecare telespectator le va putea cumpăra”

Dan Diaconescu a declarat sâmbătă că sunt mai multe variante prin care sa dea acţiunile Oltchim poporului român, fie prin listarea la bursa, "unde fiecare telespectator le va putea cumpara", fie printr-o subscripţie publica, în cazul unei operaţiuni special.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Niciodată nu o să mă rezum la această situaţie de acţionar majoritar la Oltchim, ci, fie voi lista pe bursa acţiunile, şi acolo fiecare telespectator le va putea cumpăra, fie, printr-o subscripţie publică, în cazul unei operaţiuni speciale, făcuta prin intermediul unei companii de brokeraj, Sunt mai multe variante prin care eu vreau să dau acţiunile poporului român", a spus Diaconescu.

El a adăugat că se caută soluţii pentru a cumpăra materie prima mai ieftină necesară Oltchim şi pentru a vinde produsele finite la un preţ mai mare decât până acum.

"Căutam soluţii ca acest combinat să intre într-un program normal de luni încolo", a adăugat Diaconescu.

Acesta a mai precizat că, după preluarea acţiunilor, o companie de prestigiu va manageria combinatul.

Negocierile pentru privatizarea Oltchim vor fi reluate luni. Dan Diaconescu a declarat vineri seara, la iesirea din sediul Ministerului Economiei, după o nouă rundă de negocieri eşuată că vrea să dea banii pe care i-a oferit la licitatie, dar că "guvernanţii nu vor să ne ia banii şi nu vor să redeschidă combinatul".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările