Daea s-a dat în spectacol la TVR. Ce reacţie a avut în legătură cu programul „Alege Oaia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a parcitipat luni seară la o emisiune a TVR 1, ocazie cu care a avut o reacţie cel puţin surprinzătoare în legătură cu programul „Alege oaia”.

În timp ce se afla în direct, Daea a ţinut să demonstreze că programul „Alege oaia” i-a ajutat mult pe crescătorii de ovine, care au ajuns să taie într-o singură zi de 10 ori mai mult decât în trecut. Aşa că ministrul a apelat un producător care a confirmat că ajunge şi la 40 de oi pe zi de la 3-4 înainte de demararea programului "Alege Oaia". Crescătorul a anunţat că va veni la Romexpo, pe data de 9 octombrie la un eveniment pe care îl organizează Ministerul Agriculturii, unde va face "foarte multe oi la proţap". La eveniment se anunţă peste 10.000 de fermieri.

"Programul "Alege Oaia" merge extraordinar de bine. Vă dau un om, pe care îl sun acum, care să vă spună câte oi tăia înainte de program şi câte acum. Tăia 3-4 oi şi acum până la 40 de oi pe zi. (...) Vin oamenii de drag (la Romexpo n.r.). Am văzut unul, un purtător de geantă străină, care tot vorbeşte de agricultura ţării româneşti, şi spune Daea este comunist, şi a rămas tot comunist. E ăla care dă cu pumnul în masă şi aduce oameni la întâlnirea asta... Vin că vor să vină, vin din mare plăcere, şi îmi pare rău că nu au loc câţi îşi doresc să vină", a susţinut ministrul.

La o remarcă a moderatorului care spunea că programul "Alege Oaia" a început cu cântec, Daea a răspuns: "A început cu cântec, cu voie bună, sigur, aşa-i în România, nu ne despărţim nici de cântec, nici de voie bună".

Întrebat de ce nu a candidat la Preşedinţia României, şeful de la Agricultură a replicat: "Eu candidez aici, în domeniul acesta".

Campania 'Alege Oaia !' a debutat la finele lunii octombrie 2017, la târgul de agricultură INDAGRA pentru promovarea şi încurajarea consumului de carne şi produse din carne de oaie în rândul românilor.

Prin această campanie, MADR urmăreşte valorificarea producţiilor agroalimentare provenite de la specia ovine, creşterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea forţei de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii şi a produselor din carne de oaie, dar şi păstrarea tradiţiilor privind preparatele culinare din această specie, în special în zonele montane.

România se clasa anul trecut pe locul patru în Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte efectivele de ovine şi caprine cu un total de 11,69 de milioane de capete, după Marea Britanie, Spania şi Grecia, conform datelor publicate în luna mai de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Efectivele de ovine şi caprine au crescut la nivel naţional cu 1,8% în 2018 faţă de anul anterior. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite