Daea: Producţia de porumb a României din acest an, cea mai mare obţinută vreodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producţia de porumb a României din acest an este cea mai mare obţinută vreodată, a declarat ministrul Agriculturii Petre Daea, potrivit Agerpres.

Daea susţine că recolta de porumb boabe a României a depăşit 14,5 milioane de tone în acest an, producţia medie obţinută fiind de aproape 6 tone la hectar.

„Mai sunt încă suprafeţe de recoltat în zona Transilvaniei, însă producţia medie la porumb nu va putea fi influenţată. Este cea mai mare obţinută vreodată: 5.800 de kilograme la hectar, aproape 6 tone, şi sigur că va fi şi cea mai mare producţie totală de porumb boabe a României”, a precizat ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

Potrivit datelor statistice publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), producţia totală de porumb boabe s-a majorat în acest an cu aproape 45%, comparativ cu anul 2016, în condiţiile în care anul trecut recolta de porumb a fost puţin peste 10 milioane de tone, la o medie de 4 tone la hectar, iar faţă de producţia record din 2014, de 11,3 milioane de tone, este cu 28% mai mare. În 2014, randamentul a fost de 4,48 tone/ha.

În 2015, România a raportat o producţie totală de porumb boabe de 8,87 milioane de tone şi o medie de 3,5 tone la hectar.

În ultimii 10 ani, suprafaţa cultivată cu porumb s-a situat între 2,3 şi 2,7 milioane de hectare, cu un singur an — 2010 — în care suprafaţa nu a depăşit 2,1 milioane hectare la nivel naţional.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite