Curtea de Conturi: Primăria Sectorului 3 a plătit ilegal 8,2 milioane de euro către firma Rosal, controlată de Silviu Prigoană

Curtea de Conturi: Primăria Sectorului 3 a plătit ilegal 8,2 milioane de euro către firma Rosal, controlată de Silviu Prigoană

Curtea de Conturi a găsit plăţi ilegale în valoare de 8,5 milioane de euro     FOTO Adevărul

Primăria Sectorului 3 a plătit ilegal unor firme 8,5 milioane de euro în 2012, din care 8,2 milioane de euro au fost viraţi către Rosal SA, firmă controlată de familia omului de afaceri Silviu Prigoană, potrivit Digi 24.

Inspectorii spun că banii plătiţi ilegal de Primăria Sectorului 3 reprezintă 95% din prejudiciul total produs la nivelul Capitalei. 
Curtea de Conturi a stabilit că banii au fost câştigaţi ilegal după ce primăria a majorat tarifele pentru salubrizare şi deszăpezie, fără a respecta legea. „Au fost efectuate plăţi nedatorate prin indexarea retroactivă a tarifelor de curăţenie în procent de 57,74%“, se arată în raportul Curţii de Conturi, potrivit sursei citate.
 
Rosal are monopol pe serviciile de salubrizare, deszăpezire şi ridicare de maşini în Sectorul 3. Firma este controlată de omul de afaceri Silviu Prigoană, prin intermediul fiului său, Honorius, care deţine 67 la sută din firmă. Inspectorii Curţii de Conturi spun că una din metodele prin care firma Rosal a primit bani iegal a fost mărirea fictivă a unor suprafeţe curăţate.
„Au fost efectuate plăţi necuvenite în perioada 01.01.2012 - 30.09.2013 de 387.000 lei, prin includerea în actele adiţionale la contractul pentru achiziţia serviciului de salubritate în Sectorul 3, a unor străzi şi trotuare la dimensiuni mai mari decât cele reale“, potrivit raportului Curţii de Conturi.
 
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, spune că legea a fost respectată. „Nu există niciun prejudiciu. Totul se reglează de către noi, de către primărie, exact cum ne-a cerut Curtea de Conturi”, mai spune primarul.
 
Totuşi, o hotărâre a Consiliului Local, aprobată pe 29 aprilie 2014, arată că a fost diminuat retroactiv tariful pentru salubrizare şi deszăpezire. Astfel, mai arată Digi 24, acest „subterfugiu“ a fost folosit pentru a recupera prejudiciul. Astfel, tariful a fost stabilit în aprilie 2014 ca fiind valabil din decembrie 2012.
 
Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările