Cum văd transportatorii dezvoltarea economică a României. Propuneri pentru politicieni şi autorităţi

Cum văd transportatorii dezvoltarea economică a României. Propuneri pentru politicieni şi autorităţi

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) propune mediului politic si autorităţilor române, la 100 de ani de la Marea Unire, să-şi reunească acţiunile cu mediul economic, cu obiectivul comun – dezvoltarea economică a României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mediul politic responsabil si autorităţile române ar trebui să fie direct interesate de dezvoltarea economică a României şi implicit a fiecărei industrii din România. România şi fiecare industrie a ţării se află într-o competiţie directă cu celelalte state din UE şi cu industriile similare din alte ţări, iar pentru a ne menţine competitivitatea şi locul în lume, trebuie ca mediul politic, autorităţile şi mediul economic să lucreze împreună.
 
UNTRR, ca principala voce a transportatorilor rutieri din România, consideră că ar trebui să existe o sinergie între patronate şi sindicate, scopul fiind ca fiecare angajat să crească, să se dezvolte profesional şi implicit să ducă la îndeplinirea obiectivelor companiilor. Vrem să fim parteneri de drum lung şi să fim eficienţi, ca să existe rezultate profitabile care să dea şansă patronatului să aibă ce împărţi cu sindicatul.
 
Similar ar trebui să existe o sinergie între industriile din România şi autorităţi, pentru creşterea valorii oamenilor şi a companiilor din România. Împreună putem crea o Românie mai competitivă, mai puternică, în care toţi vom avea de câştigat.
 
UNTRR susţine şi dezvoltarea infrastructurii rutiere şi conectarea tuturor provinciilor istorice la reţeaua de autostrăzi. Astfel, s-ar asigura o dezvoltare economic echilibrată ce ar putea contribui determinant la stoparea exodului de forţă de muncă. Reamintim faptul că România are cei mai puţini kilometri de autostradă din Europa, raportat la suprafaţa ţării.
 
Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri este urmată de un alt moment de o importanţă majoră pentru România, care va prelua la 01.01.2019 Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Deţinerea acestui  mandat european, în premieră pentru ţara noastră, impune o maximă responsabilitate pentru autorităţile române, care se vor afla astfel în centrul procesului decizional european privind definirea viitorului Uniunii, odată cu finalizarea procesului Brexit, precum şi pentru definirea viitorului transportatorilor români în UE, odată cu decizia privind soarta propunerilor pachetului mobilitate privind modificarea legislaţiei sociale şi regulilor de acces la piaţa de transport europeană, sub presiunea finalizării mandatelor actualei Comisii Europene şi Parlamentului European, în prima parte a anului viitor.
 
UNTRR consideră că românii din ţară şi cei din afară ar trebui să se unească pentru a crea într-adevăr România Mare pe care să o aducem pe locul de frunte pe care îl merită în lume. Nu uita, schimbarea începe chiar cu tine, nu mai aştepta de la alţii!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările