Însă este foarte important ca, după ce ai achiziţionat aceste obiecte, să le întreţii astfel încât durata lor de viaţă să fie cât mai mare şi să te poţi folosi de ele pentru cât mai mult timp. În funcţie de fiecare tip de electrocasnice poţi face câteva lucruri pentru a le păstra în stare cât mai bună de funcţionare. 

1. Aparatul de aer condiţionat - curăţă-l periodic

Vara ai face orice ca să te ascunzi de temperaturile foarte ridicate, aşa că ştii bine cât de utile sunt aparatele de aer conditionat în acest anotimp. Indiferent dacă te foloseşti de ele acasă sau la serviciu, acestea îţi creează condiţiile necesare pentru a-ţi desfăşura activităţile fără a fi împiedicat de căldura care poate deveni sufocantă. Însă, pentru a funcţiona aşa cum trebuie, aparatele de aer condiţionat trebuie curăţate periodic deoarece în interior se acumulează praf şi particule care împiedică răcirea aerului. Mai ales pentru că în timpul verii acestea funcţionează aproape fără oprire, nu uita, la sfârşitul fiecărui sezon cald, să cureţi interiorul aparatului, în special filtrele. Dacă nu te descurci să îl cureţi singur, apelează la ajutorul unei persoane care se pricepe, astfel încât aparatul tău de aer condiţionat să îţi ofere răcoarea dorită pentru cât mai mult timp.

2. Maşina de spălat rufe - protejeaz-o de calcar

Maşinile de spălat rufe reprezintă una dintre cele mai utile invenţii deoarece acestea ajută persoanele să economisească timp preţios şi să nu mai depună efortul fizic semnificativ care este necesar atunci când hainele sunt spălate manual. Pentru a te putea folosi cât mai mult timp de maşina ta de spălat, cel mai important lucru pe care îl poţi face este să încerci să o protejezi de calcar. Cel mai probabil, apa pe care maşina o foloseşte este apă dură, adică ea conţine cantităţi mari de calciu şi de magneziu care, ulterior, se vor depune pe piesele din interiorul maşinii de spălat. Pentru a preveni acest lucru şi pentru a-i reduce efectele foloseşte la fiecare utilizare a maşinii de spălat o soluţie anticalcar. Aceasta va creşte durata de viaţă a maşinii tale şi, dacă o protejezi, nu va trebui să o înlocuieşti înainte de vreme.

3. Aspiratorul - îndepărtează frecvent praful din interior

Aspiratoarele au un rol foarte important în menţinerea curăţeniei casei tale deoarece, cu ajutorul lor, reuşeşti să îndepărtezi praful şi mizeria de pe toate suprafeţele din locuinţă. Dar pentru ca aspiratorul tău să poată să îşi ducă misiunea la bun sfârşit cu brio, trebuie să fie în stare perfectă de funcţionare, iar acest lucru depinde şi de tine. Dacă ai un aspirator cu sac de praf, nu uita să verifici şi să goleşti sacul de fiecare dată când acesta devine neîncăpător. De asemenea, este foarte important să cureţi filtrele aspiratorului din când în când pentru ca acestea să poată permite în continuare absorbţia prafului din casă. Necurăţarea filtrelor pentru o perioadă mai mare de timp face ca aspiratorul să nu mai poată trage praful şi, pe parcurs, acesta se va defecta.