Cum explică un senator american discriminarea salarială: “Femeile sunt plătite mai puţin pentru că banii sunt mai importanţi pentru bărbaţi”

Guvernatorul de Wisconsin, Scott Walker, a deschis, săptămâna trecută, un nou front în războiul împotriva legilor privind salarizarea egală pentru femei şi bărbaţi purtat de republicani, când a abrogat legea care interzicea retribuţiile discriminatorii.

Legea i-a ajutat pe lucrători să îşi dea angajatorii în judecată pentru discriminare salarială.

Walker, o vedetă în Partidul Republican, a ajuns în atenţia lumii după decizia sa privind abrogarea legii care interzicea diferenţele salariale mari între angajaţii femei şi angajaţii bărbaţi.

Guvernatorul a păstrat tăcerea cât a putut de mult, însă colegii de partid nu au fost la fel de liniştiţi şi s-au grăbit să afirme că discriminarea salarială nu a fost niciodată într-adevăr o problemă majoră. Senatorul republican Glenn Grothman susţine că cele mai multe plângeri vin din partea angajaţilor care au fost concediaţi şi se ajunge până la forţarea companiilor de a-şi plăti angajaţii numai ca să plece, ceea ce duce la costuri uriaşe pentru acestea.

El nu s-a oprit însă aici: potrivit acestuia, diferenţele salariale nu sunt rezultatul discriminării, ci doar o reflectare a faptului că bărbaţii şi femeile văd plăţile în mod diferit.

"Se poate argumenta că banii sunt mai importanţi pentru bărbaţi. Dacă este vorba despre un tip aflat la primul job, angajatorii se aşteaptă ca el să fie cel care susţine o familie într-o bună zi, şi s-ar putea să aibă mai multă conştiinţă a plăţilor", suţine el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: