Culmea absurdului românesc. ANAF instalează calculatoare în sedii ca să vină românii să depună Declaraţia Unică online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care au de-a face cu depunerea declaraţiilor online şi nu dispun de un calculator propriu, pot merge la sediile Fiscului pentru a-şi trimite formularele în format electronic. În septembrie, contribuabilii vor face un al doilea drum la ANAF, pentru a verifica dacă datele lor au fost introduse corect în SPV.

ANAF a anunţat joi că a dotat 98% dintre sediile sale cu calculatoare, care pot fi folosite astfel de contribuabili.

"Cea mai bună metodă prin care contribuabilii se pot familiariza cu serviciile online este utilizarea lor". Pornind de la această premisă, ANAF a pus la dispoziţia contribuabililor, în 98% dintre sediile sale, calculatoare în sistem self service. La cerere, contribuabilii vor fi îndrumaţi direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale”, se arată în comunicatul ANAF.

Lista sediilor în care este disponibil acest nou serviciu pentru contribuabili poate fi accesată aici

De asemenea, inspectorii fiscali vor sprijini contribuabilii pentru familiarizarea cu orice serviciu online pus la dispoziţie de ANAF: înscrierea în Spaţiul Privat Virtual, depunerea de declaraţii, consultarea ghidurilor şi informaţiilor existente pe site-ul ANAF etc.   

        

Recent, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici anunţa că, după ce vor fi depus Declaraţia unică online, contribuabilii persoane fizice trebuie să facă un nou drum la ANAF, în septembrie, pentru a verifica dacă datele au fost introduse corect de inspectori.

„O să dăm probabil un timp de gândire, până la 1 septembrie (termenul limită de depunere a declaraţiei este 31 iulie – n. red.), probabil o lună şi ceva de zile, astfel încât cei care au depus pe hârtie să intre cu parola de acasă în spaţiul virtual să îşi confirme datele, poate colegii mei au greşit când au introdus în sistem, şi la 1 septembrie efectiv toate vor fi online şi se comunică numai online între noi şi contribuabili. Nu mai trimitem plicuri acasă, s-a închis. Rectificarea declaraţiei o puteţi face oricând doriţi dacă intraţi în spaţiul virtual şi puteţi beneficia de o reducere de cel mult 10%, 5% că aţi depus online şi încă 5% că aţi depus până la finalele lunii decembrie. Termenul de plată final este până în martie anul viitor, dar dacă faceţi până în decembrie aveţi 5% reducere, iar de la 1 ianuarie 2019, repet este singura cale de comunicare între noi şi cotribuabil, fie că e persoană fizică, fie juridică", declara recent şeful de la Finanţe.

Începând cu 1 ianuarie 2019, comunicarea între MFP - ANAF şi contribuabili va fi realizată exclusiv online. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite