Criza datoriilor duce euro la nivelul minim din ultimele două săptămâni

Moneda unică europeană a înregistrat cea mai mare depreciere în raport cu dolarul din ultimele două săptămâni din cauza temerilor privind capacitatea guvernelor europene de a-şi refinanţa datoriile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Euro a înregistrat pierderi în raport cu monedele a 15 dintre cei 16 principali parteneri comerciali, informează Bloomberg. La bursa londoneză, cursul monedei unice europene a ajuns la 1,3425 dolari/euro, înregistrând o depreciere de 0,8% în raport cu moneda americană.

„Există un calendar foarte încărcat în ceea ce priveşte vânzările de obligaţiuni guvernamentale în următoarele săptămâni, ceea ce ar putea influenţa negativ cursul euro“, a declarat Roberto Mialich, strateg-senior pentru valute la UniCredit. „Am fi foarte surprinşi dacă euro ar reuşi să menţină creşterea înregistrată la sfârşitul anului trecut“, a adăugat acesta, citat de Bloomberg.
Guvernul de la Paris va încerca să vândă astăzi obligaţiuni în valoare de 8,5 miliarde de euro, însă investitorii rămân reticenţi faţă de capacitatea statelor europene, în special cele din zona euro, de a obţine finanţări.

„Euro este singura monedă care se va deprecia în raport cu dolarul în primul trimestru al acestui an“, a declarat Robert Ryan, strateg pentru valute la BNP Paribas. „Eforturile reale pentru a combate criza au venit numai în pragul colapsului total“, a explicat acesta temerile investitorilor faţă de obligaţiunile guvernamentale ale statelor europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările