Cine este Cristian Ghinea, numit ministru al Fondurilor Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ghinea a fost numit, în noiembrie 2015, consilier de stat pe probleme europene la Cancelaria primului-ministru
Cristian Ghinea a fost numit, în noiembrie 2015, consilier de stat pe probleme europene la Cancelaria primului-ministru

Cristian Ghinea, consilier de stat pe probleme europene la Cancelaria primului-ministru, a fost numit în funcţia de ministru al Fondurilor Europene, preşedintele Klaus Iohannis semnând decretul cu propunerea premierului Dacian Cioloş.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 27 aprilie a.c., decretul prin care ia act de demisia din funcţia de Ministru al Fondurilor Europene a doamnei Carmen Aura Răducu. De asemenea, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea domnului Cristian Ghinea în funcţia de Ministru al Fondurilor Europene“, se arată într-un comunicat de presă ransmis de Administraţia Prezidenţială.

Cine este Cristian Ghinea 

Cristian Ghinea a studiat la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi a făcut un master la London School of Economics. După întoarcerea în ţară, a fost printre fondatorii think tankului Centrul Român de Politici Europene. În paralel, a avut o carieră ca publicist scriind pentru „Dilema Veche“, „România Liberă“ şi „Cotidianul“.

Nu a mai activat în presă după ce a fost numit, în noiembrie 2015, consilier de stat pe probleme europene la Cancelaria primului-ministru.

Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene, a demisionat luni, fiind al doilea ministru din Guvernul Cioloş care îşi depune mandatul, după ce Ana Costea, ministrul Muncii, şi-a dat demisia în urmă cu două săptămâni. Premierul Dacian Cioloş a acceptat demisia ministrului Fondurilor Europene. Cauza: performanţa slabă privind atragerea de bani europeni.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, la Iaşi, că a avut săptămâna trecută o discuţie cu Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene, şi că au convenit ca aceasta să-şi dea demisia.

„Am avut o discutie săptămâna trecută cu Aura Răducu şi am convenit împreună să luăm această decizie. Apreciez activitatea ei. A pornit într-o activitate dificilă, s-a implicat foarte mult pentru a debloca nişte lucruri înţelenite, însă am convenit împreună că acum, la minister, vreau o nouă etapă şi am acceptat demisia ei“, a spus Cioloş, potrivit News.ro.

„La solicitarea domnului prim-ministru, îmi depun demisia din funcţia de ministru al fondurilor europene“, a anunţat Aura Răducu într-un comunicat de presă

Răducu a făcut o prezentare a obiectivelor pe care şi le-a asumat la preluarea mandatului şi a stadiului realizării fiecăruia dintre ele, precizând că Cioloş este nemulţumit pe realizarea obiectivelor pe termen scurt.

„Având în vedere nemulţumirile domnului prim-ministru legate de obiectivele pe termen scurt privind activitatea mea, la cererea domniei sale, îmi depun demisia din funcţia de ministru al Fondurilor Europene. Regret că nu am avut şansa de a duce la bun sfârşit acţiunile propuse, dar ramân un susţinător al politicii de coeziune, al principiilor europene şi al utilizării cât mai eficiente şi profesioniste a fondurilor europene pentru dezvoltarea economică şi socială a ţării“, a arătat Răducu.

„Mulţumesc mult echipei cu care am venit şi care a depus eforturi în construirea unei noi abordări, precum şi celor care mi-au fost aproape din minister sau din societatea civilă“, a încheiat ministrul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite