Creştere peste aşteptări a vânzărilor cu amănuntul în Germania

Creştere peste aşteptări a vânzărilor cu amănuntul în Germania

FOTO Arhivă

Vânzările cu amănuntul în Germania au înregistrat o revenire peste aşteptări în octombrie, după ce au scăzut în septembrie, arată datele oficiale publicate miercuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficiul Federal de Statistică a anunţat miercuri că vânzările cu amănuntul, un indicator volatil şi care este revizuit în mod frecvent, au crescut cu 2,6% în termeni reali în luna octombrie, după o scădere de 1,9% în luna septembrie. Cifra anunţată de Oficiul Federal de Statistică este peste avansul de 1,2% prognozat de analiştii intervievaţi de Reuters. În ritm anual, vânzările cu amănuntul au crescut cu 8,2%, de asemenea peste estimările analiştilor, care mizau pe un avans de 5,8%, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Cererea consumatorilor a fost una deosebit de puternică în octombrie, în special pentru mobilier şi echipamente electrocasnice. De asemenea, retailerii online au continuat să profite de modificarea obiceiurilor de consum şi au înregistrat o creştere solidă a vânzărilor, mai ales pe seama magazinelor care vând haine şi încălţăminte.

Datele peste aşteptări privind vânzările cu amănuntul în luna octombrie se adaugă altor date statistice optimiste publicate marţi, inclusiv una care arată că rata şomajului a continuat să scadă în luna noiembrie, în pofida intrării în izolare parţială la 2 noiembrie.

Institutele de cercetare economică se aşteaptă ca Produsul Intern Brut al Germaniei să înregistreze o contracţie de aproximativ 1% în trimestrul patru, după o creştere solidă de 8,5% în perioada iulie-septembrie şi o cădere fără precedent de 9,8% în perioada aprilie-iunie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările