Costurile cu energia aduc scumpiri în cascadă: Preţul alimentelor va atinge apogeul fix de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
scumpiri aşlimente bani supermarket hipermarket

Costurile cu energia electrică şi gazele naturale, care s-au scumpit enorm în ultimul an, vor aduce scumpiri în cascadă în perioada următoare, inclusiv ale preţurilor alimentelor care vor atinge apogeul de Sărbători, după cum au declarat specialişti pentru Digi24.

„În următoarea lună nu cred că vor mai fi suportate de către procesatori, dar nu vorbim de creşteri de 25% astea sunt imposibile, dar creşteri cu o singură cifră s-ar putea să aibă loc, existând şi o criză de materie primă la unele produse, cum e carnea de porc... Aşa, că e imposibil de spus, stabilitate pe piaţa preţurilor nu mai există de 2-3 săptămâni”, a declarat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, citat de Digi24.

„ Urmează efectele de val 2, 3 aşa numite. Costurile cu energia, gazele, intră în toate celelalte produse pe care le consumă românii. Vom vedea scumpiri care vor veni în efect de cascadă. Impactul e mult mai mare la românii cu venituri mici, decât la cei cu venituri mari. Românii care resimt aceste creşteri de preţuri sunt cei care au salariu minim pe economie, dar şi pensionarii care trăiesc de la o luna la asta cu o pensie minimă”, a afirmat la rândul său Dragoş Cabat, analist economic.

Specialiştii se aşteaptă ca preţurile alimentelor să atingă nivelul maxim chiar în perioada sărbătorilor de iarnă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite