Cosmin Ghiţă a fost numit director general al Nuclearelectrica, în locul Danielei Lulache

Cosmin Ghiţă a fost numit director general al Nuclearelectrica, în locul Danielei Lulache

Cosmin Ghiţă FOTO Fundaţia CAESAR

Cosmin Ghiţă, în vârstă de 28 de ani, actual preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale a Uraniului (CNU), a fost numit director general al Nuclearelectrica (SNN).

Ştiri pe aceeaşi temă

El i-a luat locul fostului director Daniela Lulache, al cărei mandat expiră la 1 septembrie 2017.

Mandatul lui Cosmin Ghiţă va fi provizoriu, pentru o perioadă de patru luni, începând cu data de 2 septembrie 2017. 

Propunerea sa pentru funcţia de director general al SNN, cu mandat provizoriu de 4 luni, a fost realizată de către Comitetul de Nominalizare şi Remunerare, din cadrul Consiliului de Administraţie.

Ce experienţă are

Cosmin Ghiţă (28 de ani) a fost numit, în iunie, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale a Uraniului (CNU), companie care avea ca singur client pe Nuclearelectrica, pentru livrarea pulberii sinterizabile de dioxid de uraniu din prelucrarea concentratelor de U3O8.

De asemenea, în aprilie anul acesta el a fost numit consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului - pe acea vreme Sorin Grindeanu - în domeniul energiei şi al mineritului.

În perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017 a fost manager relaţii publice şi politici economice pentru România şi Moldova la Medtronic Romania SRL.

În perioada aprilie 2015 – aprilie 2017, a fost partener în cadrul Amerocap, din New York, companie de investiţii şi facilitare comerţ exterior în domeniul petrolier.

Anterior, în perioada aprilie 2012 – martie 2015, Ghiţă a mai fost şi consilier relaţii publice şi guvernamentale pentru compania Chevron România, iar în 2011 şi 2012 a fost stagiar relaţii internaţionale la Chevron USA Inc.

În 2010 a fost stagiar la Departamentul de Riscuri Asimetrice şi Non- Proliferare Nucleară, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. 

CV Cosmin Ghita 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările