Corina Creţu îl contrazice pe Teodorovici: Nu am primit nicio solicitare de întâlnire. Uşa mea a fost întotdeauna deschisă

Corina Creţu îl contrazice pe Teodorovici: Nu am primit nicio solicitare de întâlnire. Uşa mea a fost întotdeauna deschisă

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, s-a plâns sâmbătă că nu a fost primit de Corina Creţu la Bruxelles, aceasta dând ordin ca nici colegii săi să nu-i permită accesul la discuţii, lucru contrazis însă, cu argumente, de comisarul european.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „N-am primit, nici eu, nici echipa mea, nicio solicitare de la dl Teodorovici pentru a avea o întâlnire. Preocuparea mea principala e ca proiectele să meargă mai departe. 
 
După 26 mai sunt dispusă să mă întâlnesc cu orice reperzentant al Guvernului pentru a discuta despre evaluarea şi deblocarea proiectelor. Rămân la dispoziţia autorităţilor din statele mebre, deci şi România, pentru a accelera absorbţia fondurilor europene. 
 
Îmi pare rău că s-a ajuns la atacuri care divizează societatea românească. Orice premier şi ministru îşi pot adice aminte foarte bine că uşa mea a fost întotdeauna deschisă. 
 
Sper ca această ultimă săptămână de campanie electorală să nu divizeze şi mai mult societatea românească”, a declarat Corina Creţu, contactată de HotNews.ro. 
 
Ministrul Finanţelor a susţinut, într-o postare pe Facebook, că, aflat la Bruxelles, a dorit să aibă o discuţie cu oameni din echipa Corinei Creţu, însă comisarul european a refuzat acest lucru.
 
„La finalul acestei săptămâni, m-am aflat la Bruxelles, cu ocazia reuniunilor lunare pe care le prezidez, ca ministru al finanţelor, în perioada Preşedinţiei României la Consiliul UE. Iar ca deţinător interimar al portofoliului fondurilor europene, mi-am propus şi două întâlniri mai tehnice la nivelul Comisiei Europene. 
 
Astfel, joi, 16 mai, am dorit să discut cu o parte din echipa aflată în coordonarea comisarului Creţu - oameni pe care îi cunosc de mulţi ani şi cu care am avut întotdeauna un dialog deschis şi eficient. A fost şi este o practică obişnuită pentru mine, indiferent de poziţiile pe care le-am ocupat la nivel guvernamental. 
 
De această dată, pe agenda propusă s-au aflat teme foarte importante legate de stadiul pregătirii unor proiecte importante finanţate din fonduri europene, cum ar fi podul de la Tulcea - Brăila, sau deblocarea proiectului internaţional al construcţiei laserului de pe platforma de la Măgurele. 
 
Dar comisarul Creţu, nu doar că a refuzat să primească un ministru român - fapt scuzabil doar de o agendă publică încărcată - dar şi mai grav, a interzis şi celor de la nivelul tehnic din cadrul structurii Comisiei Europene responsabilă cu politica regională - DG Regio - să primească delegaţia României”, a scris Teodorovici pe Facebook.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: