Controverse pe tema Politicii Agricole Comune: România vrea să plafoneze plăţile pentru fermieri; 20 de state se opun

Controverse pe tema Politicii Agricole Comune: România vrea să plafoneze plăţile pentru fermieri; 20 de state se opun

România îşi menţine opoziţia faţă de plafonarea plăţilor directe la suma de 100.000 de euro pe fermă şi pe beneficiar, aşa cum este propunerea Comisiei Europene pentru noua Politică Agricolă Comună (PAC). Alte 20 de state se opun plafonării plăţilor directe, o decizie care ar afecta marile ferme europene.

În acelaşi timp, şapte ţări din Europa Centrală şi de Est şi un stat baltic au solicitat Comisiei Europene, luni 18 martie a.c, într-un document comun, subvenţii mai mari în cadrul schemei de sprijin cuplat. Printre ţările semnatare ale documentului depus la Bruxelles nu figurează şi România. Ţările solicitante sunt Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Cehia, Slovacia, Slovenia şi Letonia, iar cererea acestora a fost supusă unei prime dezbateri, în cadrul unei întâlniri de lucru a miniştrilor europeni ai agriculturii, care a avut ca obiect dezbaterea noii Politici Agricole Comune. Motivarea semnatarilor este aceea că nivelul de sprijin propus de Bruxelles este insuficient pentru atingerea ţintelor în sectoarele care se confruntă cu dificultăţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: