Controale la companii de asigurări care nu oferă cotaţii pentru poliţele RCA pe durata de o lună. Ce societăţi sunt afectate şi cum răspund

Controale la companii de asigurări care nu
oferă cotaţii pentru poliţele RCA pe durata de o lună. Ce societăţi sunt
afectate şi cum răspund

Autoritatea de Supraveghere Financiară declanşează controale în regim de urgenţă la mai multe companii de asigurări care nu oferă cotaţii pentru poliţele RCA pe durata de o lună. Societăţile vizate sunt Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa. Groupama Asigurări a venit cu o replică.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 19.25 Groupama Asigurări susţine că oferta companiei include poliţe de asigurare RCA pe durată subanuală, care pot fi emise ȋn agenţiile companiei sau printr-o procedură dedicată şi comunicată partenerilor brokeri.

„Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii, neverificate cu Groupama Asigurări, cu privire la imposibilitatea emiterii poliţelor RCA cu durata de o lună de zile, Groupama Asigurări ţine să precizeze că oferta companiei include poliţe de asigurare RCA pe durată subanuală (de la 1 lună la 12 luni), care pot fi emise ȋn agenţiile Groupama Asigurări sau printr-o procedură dedicată şi comunicată partenerilor noştri brokeri. Începând cu sfârşitul anului trecut au fost emise 1193 de poliţe pe perioade altele decât 6 sau 12 luni, dintre care 452 pe 1 lună. Considerăm că înformaţiile de acest tip, neverificate, nu fac decât sa aducă în mod nejustificat un nivel suplimentar de nelinişte în piaţa noastră”, susţine Călin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurări.

***

Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, conform cărora nu toate societăţile de asigurare oferă cotaţii pentru poliţele RCA pe durata de o lună, Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat declanşarea unor controale în regim de urgenţă pe această temă la societăţile: Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa”, arată Autoritatea într-un comunicat.

Potrivit ASF, rezultatele vor fi făcute publice după finalizarea acţiunilor de control.

Potrivit legii în vigoare, contractul RCA se încheie pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 12 luni, multiplu de o lună, în funcţie de opţiunea asiguratului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: