Contre între ministrul Finanţelor şi Banca Naţională. Teodorovici: Rezervele minime obligatorii scumpesc creditul? Nu este o condiţie restrictivă a BNR?

Contre între ministrul Finanţelor şi Banca Naţională. Teodorovici: Rezervele minime obligatorii scumpesc creditul? Nu este o condiţie restrictivă a BNR?

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a criticat marţi politica de rezerve minime obligatorii impusă de Banca Naţională a României băncilor, întrebându-se dacă aceasta nu scumpeşte creditul. Teodorovici a avut şi un schimb de replici cu reprezentantul BNR, Adrian Vasilescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Rezervele minime obligatorii, scumpesc creditul? Nu este o condiţie restrictivă a BNR? E politica BNR conservatoare? Poate fi mai laxă”, s-a adresat Eugen Teodorovici lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, în cadrul conferinţei Tax & Law, organizată de revista Business Review.

Ministerul Finanţelor Publice a vorbit la eveniment despre ultimele măsuri fiscale decise de Executiv. El a menţionat că scopul OUG 114/2018 a fost stimularea creditării economiei reale.

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a explicat cum intenţionează banca centrală să stimuleze creditarea bancară. Vasilescu a precizat că guvernatorul BNR „a zis că BNR va restrânge lichiditatea. Ca băncile să nu mai vină la noi după lichidităţi, ci să se ducă la populaţie şi întreprinderi, să adune mai mult capital de-acolo. Şi va fi nevoie pentru asta să-şi mărească dobânzile pasive”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările