Consumul zilnic de gaze naturale ar putea ajunge la 60 de milioane de metri cubi, pe fondul temperaturilor scăzute

Consumul zilnic de gaze naturale ar putea ajunge la 60 de milioane de metri cubi, pe fondul temperaturilor scăzute

Temperaturile scăzute au crescut consumul de gaze

România ar putea înregistra un consum de 60 milioane de metri cubi de gaz pe zi dacă temperaturile se vor menţine în continuare scăzute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ministrului Energiei, Victor Vlad Grigorescu, România a depăţit consumul mediu de gaz pe timp de iarnă care este de circa 50 de milioane de metri cubi pe zi. Oficialul spune că o parte din gazul necesar în această perioadă este din import.

„Avem o mică componentă de import. Ea variază de la zi la zi. Este vorba de operatori economici sau distribuitori care îşi asigură necesarul din sursele pe care le consideră cele mai convenabile”, a declarat Grigorescu, citat de Agerpres.

Acesta a ţinut să precizeze că, în acest moment, sistemul energetic naţional este stabil, însă precizează că fenomenele meteo au pus probleme celor care administrează acest sector.

„Trebuie să vorbim de siguranţa funcţionării sistemului şi aici vorbim de gaz, de energie electrică, de grupurile pe cărbune. Trecem printr-o perioadă extrem de geroasă, o perioadă care nu s-a încheiat, au fost şi intemperii. La începutul săptămânii am văzut linii de înaltă tensiune sau de medie tensiune smulse de vânt, stâlpi culcaţi la pământ. S-a intervenit în toate aceste situaţii. Au lucrat câteva sute de oameni la temperaturi foarte scăzute. S-a reuşit reconectarea tuturor consumatorilor”, a adăugat Grigorescu.

Şi consumul naţional de energie electrică a crescut în aceste zile geroase la niveluri record de peste 9.400 de MW, potrivit datelor Transelectrica, în condiţiile în care, într-o zi normală de iarnă, consumul nu depăşeşte 9.000 de MW.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările