Consumul de carne de calitate superioara va creste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul de carne din Romania va creste in urmatorii patru ani, dar nu semnificativ, in contexul in care in perioada 1989-2000 indicatorul a consemnat o scadere cu 16%, se arata intr-un raport

Consumul de carne din Romania va creste in urmatorii patru ani, dar nu semnificativ, in contexul in care in perioada 1989-2000 indicatorul a consemnat o scadere cu 16%, se arata intr-un raport publicat de Comisia Europeana. Autorii studiului sunt de parere ca singura categorie preconizata sa scada va fi cea a "carnii de porc de calitate inferioara", in timp ce tendinta consumului de "carne de porc de calitate superioara" va fi "semnificativ pozitiva". Consumul de piept de pasare va consemna, potrivit studiului, o crestere semnificativa, in vreme ce carnea de vita de calitate superioara, produsele pe baza de carne de vita, carnea de vitel, produsele din carne de porc, carnea de oaie si capra si produsele din carne de pasare inregistra un consum relativ mai mare. Si consumul de lapte si produse lactate (cu exceptia untului) este preconizat sa creasca pana in 2008, dupa ce, in perioada 1989-2000, indicatorul a consemnat o crestere de 41%. Evolutia consumului de bauturi pe baza de lapte si lactate din Romania a crescut cu 41%, ajungand in anul 2000 la 188 kilograme pe locuitor. Conform raportului Comisiei Europene, productia de lapte va scadea cu 4%, ajungand in 2008 la 4.824.000 de tone.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite