Constantin Roibu şi-a dat demisia din conducerea Oltchim, la cererea şefului OPSPI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Roibu a demisionat din funcţiile de director general, poziţie ocupată timp de 21 de ani, şi membru al Consiliului de Administraţie al Oltchim, ca urmare a propunerii şefului OPSPI, Remus Vulpescu, de înlocuire a managementului combinatului petrochimic.

Roibu s-a aflat la conducerea Oltchim din 1991, ocupând, de atunci, funcţii de director general, manager, administrator unic şi preşedinte al Consiliului de Administraţie.

El a fost înlocuit din funcţia de preşedinte CA al Oltchim în luna septembrie a anului trecut.

Împreună cu Roibu, au solicitat eliberarea din funcţii un număr de 15 directori şi contabilul-şef, printre care directorul general adjunct producţie şi investiţii, Nicolae Radu Olaru, şi directotul general adjunct financiar, Alin Smeu. Aceştia vor rămâne la dispoziţia companiei.

"Decizia de a demisiona din funcţiile de administrator şi director general a fost motivată pe următoarele elemente : a) propunerea domnului Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri de înlocuire a managementului de la Oltchim, ca o condiţie a asigurării capitalului de lucru pentru funcţionarea instalaţiilor societăţii şi acordarea salariilor curente către salariaţii societăţii; b) lipsa de dialog şi colaborare între şeful Oficiului Perticipaţiilor Statului şi Privatizării în Inustrie şi managementul Oltchim, ceea ce a dus la blocarea oricărei iniţiative de finanţare a activităţii, având ca efect oprirea funcţionării instalaţiilor din cadrul societăţii", se arată într-un comunicat transmis de Oltchim Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Proteste la Oltchim

Circa 200 de angajaţi ai combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea au declanşat astăzi un protest spontan în curtea unităţii, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de două luni.

Angajaţii Oltchim sunt nemulţumiţi şi din cauza faptului că Ministerul Economiei nu se implică în rezolvarea problemelor companiei.

Combinatul petrochimic se află pe lista de privatizări a Ministerului Economiei, vânzarea sa fiind una dintre condiţiile impuse de FMI pentru derularea în continuare a acordului de tip preventiv semnat în 2010.

Oltchim are datorii de 135 de milioane de euro către AVAS şi de 130 de milioane de euro către Electrica, pe care statul a vrut să le transforme în acţiuni.

Comisia Europeană şi-a dat acceptul pentru conversia creanţei, însă Guvernul a stabilit că Oltchim va fi vândută înainte de acest pas.

Licitaţia pentru vânzarea combinatului va avea loc pe 18 septembrie 2012.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite