Consiliul Concurenţei a lansat registrul ajutoarelor de stat, aplicaţia va fi funcţională din 2016

Consiliul Concurenţei a lansat registrul ajutoarelor de stat, aplicaţia va fi funcţională din 2016

RegAS a fost realizat de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

Consiliul Concurenţei a lansat registrul ajutoarelor de stat (RegAS), care va cuprinde beneficiarii fondurilor europene şi de ajutoare de stat naţionale acordate de autorităţile române, aplicaţia urmând a fi funcţională din ianuarie 2016.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a afirmat că realizarea registrului este o obligaţie impusă de Comisia Europeană pentru accesarea fondurilor comunitare pe exerciţiul financiar 2014-2020. Aplicaţia a fost realizată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi va fi operată de Consiliul Concurenţei.
 
”Este o obligaţie a Uniunii Europene, toate statele europene au aceeasi obligaţie ca şi noi, înţeleg că unele nu sunt aşa entuziasmate. Comisia Europeană vrea să vadă că societăţile nu vor primi ajutoare de stat prea mari. Noi ne-am gândit să folosim acelaşi sistem şi la ajutoarele de stat”, a afirmat Chiriţoiu.
 
De asemenea, Marcel Opriş, şeful STS, a afirmat că strategia digitală a României ar trebui revizuită: ”Strategia digitală 2020 ar trebui revizuită, este o utopie. Cred în continuare că acorduri revizuite, cu acordul privind datele, ar putea fi soluţia magică. Partea de intranet a statului există, dar nu este recunoscută, nici de autorităţile statului, nici de marile companii de consultanţă care au contracte de IT. Acestea vin şi vorbesc cu mine şi apoi scriu în rapoartele pe care le publică că România trebuie să achiziţioneze servicii de comunicaţii”, a arătat Opriş.

Şeful STS a mai afirmat că există cazuri când s-au achiziţionat mai multe rânduri de astfel de servicii de comunicaţii pe aceeaşi interfaţă şi că nu funcţiona decât una, ”dar se decontau 3-4".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările