Conducerea Poştei Române, demisă din cauza managementului defectuos. Stănescu anunţă că va da concurs pentru ocuparea aceluiaşi post

Conducerea Poştei Române, demisă din cauza managementului defectuos. Stănescu anunţă că va da concurs pentru ocuparea aceluiaşi post

Ministrul Comunicaţiilor a anunţat că va trimite Corpul de Control la companie pentru a verifica modul în care aceasta a îndeplinit măsurile dispuse de Consiliul Concurenţei şi că a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorului general interimar, invocând managementul defectuos din ultimul an. Ulterior, Stănescu a anunţat că va candida pentru ocuparea aceluiaşi post.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE, ora 14,00: Poşta Română a transmis un comunicat prin care anunţă că proaspăt demisul şef va candida pentru ocuparea funcţiei de director general al companiei.
“Poşta Română rămâne o companie stabilă, şi având în vedere necesitatea continuităţii activităţii acesteia, voi asigura finalizarea mandatului de director general interimar ce mi-a fost încredinţat de către Consiliul de Administraţie, până la data de 24 septembrie 2017. Totodată, doresc să menţionez faptul că, în acest moment, se află în derulare procesul de recrutare şi selecţie a directorului general, conform prevederilor OUG nr. 109/2001, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi îmi rezerv dreptul de a îmi depune candidatura pentru ocuparea acestei funcţii”, a declarat Andrei Stănescu, director general interimar al C.N.P.R.
 
 
Asigurări că totul va fi bine
 
Poşta a transmis clienţilor şi partenerilor săi că derularea tuturor contractelor şi obligaţiilor către terţi se desfăşoară în condiţii normale. „De asemenea, informăm opinia publică asupra faptului că plata pensiilor şi a altor prestaţii  sociale  se va desfăşura în aceleaşi condiţii de normalitate, cu respectarea tuturor graficelor asumate. Compania menţine parcursul pozitiv şi a înregistrat, în primele şase luni din 2017, un profit operaţional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut. Rezultatul net s-a ridicat, în acelaşi interval, la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de primele şase luni din 2016”, a informat compania.
 
Sugerând că lucrează „în condiţiile unor resurse financiare limitate şi a unei concurenţe în creştere”, Poşta Română precizează că a reuşit să securizeze veniturile, care „au crescut şi ele uşor faţă de anul trecut şi în intervalul de referinţă au fost înregistrate venituri totale de 572,57 milioane lei faţă de aceeaşi perioadă din 2016, când au fost de 562,8 milioane lei”. 
În ce priveşte cheltuielile Poştei Române în primele şase luni ale anului, acestea au atins valoarea totală de 551,6 milioane lei, fiind cu 4,1% mai mici decât au fost bugetate. 
Rezultatele menţionate anterior survin acţiunilor de consolidare economico-financiară în deplină convergenţă cu politicile şi strategiile de dezvoltare ale acţionarilor, compania rămânând consecventă obiectivului său de creştere şi diversificare a serviciilor.
 
Ministerul Comunicaţiilor a trimis Corpul de Control la Poşta Română
 
Ministrul Comunicaţiilor a anunţat că va trimite Corpul de Control la companie pentru a verifica modul în care aceasta a îndeplinit măsurile dispuse de Consiliul Concurenţei şi că a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorului general interimar, invocând managementul defectuos din ultimul an.
 
"Corpul de Control va verifica, între altele, modul de îndeplinire a măsurilor dispuse de Consiliul Concurenţei cu ocazia aplicării sancţiunii contravenţionale care a condus la acumularea datoriilor către bugetul de stat. Ministerul Comunicaţiilor întreprinde toate măsurile legale posibile pentru a evita ca această companie să intre în incapacitate de plată şi pentru a putea începe punerea în aplicare a unui plan strategic de redresare a acesteia, elaborat în ultimele două luni. Ministerul consideră că situaţia în care se află compania nu este numai urmare a “grelei moşteniri”, ci şi a perpetuării aceleaşi stări de fapt, fără ca managementul executiv sau neexecutiv să ia vreo măsură legală de relansare a activităţii. Ministerul Comunicaţiilor atrage atenţia că toată conducerea Poştei Române are obligaţia legală să ia toate măsurile, astfel încât compania să nu ajungă în incapacitate de plată sau insolvenţă. A sta pasiv şi a aştepta ca acţionarul majoritar să-şi majoreze capitalul social, solicitând întâi de toate majorarea indemnizaţiei membrilor Consiliului de Administraţie, nu este în atribuţia unui preşedinte al vreunui Consiliu de Administraţie", a transmis ministerul, potrivit Profit.ro. 
 
Directorul general interimar al Poştei este Andrei Stănescu, fost consilier al ministrului Fondurilor Europene şi al ministrului Finanţelor. El a preluat conducerea la începutul anului, din postura de director al Direcţiei Juridice, Control şi Resurse Umane. El a lucrat mult timp şi la Palatul Victoria, unde s-a ocupat inclusiv de problemele tehnicienilor care pregăteau audio videoconferinţele premierilor. 
 
Anul trecut, Consiliul Concurenţei a amendat Poşta Română cu 7,4 milioane de euro, pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţiile impuse în urma unei investigaţii finalizate în 2010. Atunci, Poşta fusese amendată cu 24 milioane euro, pentru abuz de poziţie dominantă.
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările