Concedieri masive la unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din cauza pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concedieri masive vor avea loc la unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din România din cauza scăderii rezervărilor din ultima perioadă, generate de pandemia de Covid-19, scrie profit.ro.

Radu Enache, proprietarul lanţului Continental, a anunţat că va concedia 538 de angajaţi, dar nu va renunţa la planurile de investiţii, deşi încasările i-au scăzut cu 68% în acest an.

Omul de afaceri şi-a propus să investească în următorii patru ani în jur de 40 de milioane de euro în deschiderea a două hoteluri, la Iaşi şi la Braşov, şi în rebranduirea celor patru hoteluri pe care le deţine sub  numele Ibis, acestea urmând să fie transformate în My Continental şi Forum, scrie profit.ro.

Continental Hotels şi grupul francez Accor au decis de comun acord să încheie, după 20 de ani, acordul de management semnat în urmă cu 20 ani. În conformitate cu acest acord, începând cu 1 iulie 2020, patru hoteluri din proprietatea Continental Hotels nu mai operează sub brandul Ibis, respectiv Ibis Gara de Nord, Ibis Parlament, Ibis Constanţa şi Ibis Sibiu.

Gradul de ocupare a hotelurilor deţinute de Radu Enache a scăzut în această perioadă la sub 40%, faţă de 75-80% anul trecut. Totodată, încasările hotelurilor s-au diminuat cu 68%, fiind puternic influenţate şi de faptul că interioarele restaurantelor continuă să rămână închise. Doar această măsură "neinspirată" luată de Guvern, spune omul de afaceri, l-a costat o scădere a încasărilor cu 30%.

Continental Hotels a fost fondat în urmă cu 30 de ani şi include brandurile proprii Grand Hotel Continental (5 stele), Continental Forum (4 stele), Continental (3 stele), Hello Hotels (2 stele), MyContinental (3 stele) precum şi cele de food & beverage: Concerto Restaurant, Balkan Bistro, Bistro Continental, Mondo Restaurant, Victoria Club, Tekaffe, Cofetăria Continental. Lanţul este prezent cu hoteluri în Bucureşti, Arad, Oradea, Sibiu, Constanţa, Târgu Mureş, Drobeta Turnu Severin şi Suceava, totalizând peste 1860 de camere în 12 unităţi hoteliere.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite