Complexul Astoria Snagov, parte din patrimoniul CFR, înstrăinat pe o sumă „ridicolă”. Ministrul Transporturilor cere o anchetă: Vinovaţii trebuie să plătească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis, vineri seara, după ce în presă au apărut informaţii despre cum complexul Astoria Snagov, parte dn patrimoniul CFR, a fost înstrăinat pe o sumă foarte mică de bani, că va solicita instituţiilor abilitate ale statului să cerceteze situaţia şi să ia măsurile legale care se impun.

„Înţeleg că există un anumit interes al unor ziarişti pentru un aparent „caz Astoria". Deduc şi că aceşti reprezentanţi ai presei încearcă să arunce unele bănuieli asupra mea. Tocmai pentru a nu mai exista îndoieli, anunţ că voi solicita instituţiilor abilitate ale statului să cerceteze situaţia şi să ia măsurile legale care se impun. Poliţia, Parchetul General, DNA... oricare dintre aceste instituţii vor avea sprijinul meu, ca ministru al Transporturilor, pentru aflarea adevărului. Dacă există vreo infracţiune, cei vinovaţi trebuie să plătească! Indiferent de numele lor şi de perioada în care au fost în funcţie”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit datelor transmise de clubferoviar.ro, complexul Astoria, fosta bază de agrement a CFR din Snagov, închisă de mai mulţi ani, a fost înstrăinată pe o sumă ridicolă cu complicitatea directorului general Ion Simu-Alexandru. 

„Terenul Astoria, care valorează sute de milioane de euro, a ajuns în ograda unui fost director de la corpul de control al ANAF din vremea lui Sorin Blejnar”, relatează publicaţia clubferoviar.ro.

Conform sursei citate, clădirile aferente complexului de la Snagov au fost înstrăinate anul trecut de către lichidatorul Societăţii Feroviare de Turism (SFT), aflată în faliment. Clădirile au ajuns în proprietatea SFT la înfiinţarea acesteia, în 2003.

Firma Simart Arhitecture S.A. a intrat în posesia clădirilor şi a concesionat la un preţ derizoriu terenul aferent bazei de agrement. 

Simart Arhitecture S.A este controlată de omul de afaceri Marius Gaga, dezvoltator imobiliar care a deţinut funcţia de director al corpului de control al ANAF în perioada în care instituţia era condusă de Sorin Blejnar, transmite Libertatea.  

Blejnar a fost condamnat în 2018 la 5 ani de închisoare pentru fapte de corupţie la nivelul ANAF şi a fost eliberat condiţionat în octombrie 2021.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite