Companiile private fac donaţii substanţiale în lupta cu Covid-19. Cum ajută OMV Petrom, Aqua Carpatica şi Avon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe companii şi-au anunţat susţinerea faţă de autorităţi în lupta împotriva COVID-19, donaţia OMV Petrom fiind de 1 milion de euro, în timp ce Aqua Carpatica donează apă spitalelor, dar şi măşti şi mănuşi, iar Avon 1,7 tone de produse de igienă.

OMV Petrom susţine intervenţia Crucii Roşii Române în pandemia COVID-19 cu o donaţie de 1 milion de euro. Fondurile vor fi folosite pentru achiziţia de echipamente de testare pentru diagnosticare rapidă COVID19.

 „În perioade dificile, cum este cea prin care trecem acum, solidaritatea şi responsabilitatea sunt cruciale. Când distanţa socială devine o măsură preventivă, trebuie să rămânem împreună prin alte mijloace. Iar solidaritatea este unul dintre ele”, a spus Christina Verchere, director general executiv şi preşedinte al Directoratului OMV Petrom. 

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, organizaţia umanitară cu expertiză în prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor şi intervenţia în situaţie de dezastre, este în colaborare permanentă cu autorităţile centrale şi locale şi oferă sprijin logistic, uman şi material pentru a consolida răspunsul ţării noastre la ameninţarea cu noul coronavirus (COVID-19). 

“Donaţia OMV Petrom reprezintă o contribuţie substanţială pentru sistemul naţional de sănătate ceea ce va face posibilă creşterea accesului persoanelor posibil infectate cu coronavirus la o testare rapidă. Mulţumim conducerii OMV Petrom pentru implicare şi pentru dovada de responsabilitate socială în aceste vremuri dificile pentru ţara noastră”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române. 

Crucea Roşie trimite pachete celor fără aparţinători

Mandatul Crucii Roşii Române, în pandemia CODIV19, este de a asista persoanele fără aparţinători, aflate în autoizolare sau izolare, cu produse alimentare de bază şi pachete igienice, conform normelor şi standardelor organizatiei în situaţii de urgenţă. Un pachet cu alimente de bază cântăreşte 12 kg, are valoarea de 90 de lei şi asigură necesarul de hrană pentru o familie formată din 3 persoane, pe o perioadă de 2 săptămâni. 

Pachetul cu produse de igienă are valoarea de 60 de lei şi conţine atât produse de igienă personală cât şi produse pentru igienizarea locuinţelor. 

Pentru persoanele aflate în spaţii de carantină, Crucea Roşie Română pune la dispoziţia personalului calificat al autorităţilor locale, în limita stocurilor disponibile, materiale de primă necesitate dislocate din depozitele pentru situaţii de urgenţă ale organizaţiei: apă, lenjerii, produse de igienă, produse de curăţenie, materiale de informare etc.

 Crucea Roşie Română îndeamnă populaţia să respecte sfaturile medicale ale autorităţilor competente şi face apel la calm şi raţiune. Panica generează daune mai grave decât posibilitatea reală de contaminare a virusului, declanşând comportamente care se pot dovedi contraproductive celor din jurul nostru. Recomandăm populaţiei să evite mijloacele de transport în comun aglomerate şi, dacă e posibil, să lucreze de acasă.

Aqua Carpatica donează apă spitalelor

Şi AQUA Carpatica a decis să facî o serie de donaţii, în primă fază acestea fiind următoarele: 

  • asigurăm necesarul de apă pentru spitalele de boli infecţioase din toată ţara (Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Craiova, Constanţa şi Iaşi), dar şi pentru secţia de oncopediatrie a spitalului Marie Curie din Bucureşti;
  • donăm 50.000 de măşti de protecţie, 50.000 de mănuşi şi 50.000 de botoşi pentru personalul medical. Ţinem legătura permanent cu spitalele şi răspundem prompt la cererile lor, prin tot ce ne stă în putinţă! Avem o echipa desemnată special care a raspuns cu mult suflet la această chemare.

Salutăm toate iniţiativele private de până acum, ne alăturăm cu drag şi aşteptăm cât mai multe companii alături de noi!

AVON donează 1,7 tone de produse de igienă pentru centrele de carantină din Bucureşti

AVON România anunţă că donează 1,7 tone de produse de igienă personală (săpunuri lichide şi geluri de duş) pentru centrele de carantină din Bucureşti, alăturându-se astfel eforturilor de limitare a efectelor COVID-19 în România. 

De asemenea, compania va contribui şi cu o donaţie în bani pentru achiziţia testelor de confirmare a virusului COVID-19, care vor merge către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sf Parascheva Iaşi. 

“Sprijinim eforturile locale de gestionare a situaţiei actuale şi contribuim cât se poate de rapid cu produse de îngrijire care să ajute la păstrarea igienei personale, acolo unde este cea mai mare nevoie de ele: în centrele de carantină şi în spitale. Credem că în astfel de momente este vital să ne ascultăm nevoile şi să ajutăm la acoperirea lor. Colaborarea dintre companii, instituţii şi societatea civilă este mai importantă ca oricând.”, a declarat Andreea Moldovan, General Manager SEE AVON.   

Donaţiile companiei se derulează prin intermediul Fundaţiei Preţuieşte Viaţa, fondată de Andreea Marin, care a lansat vineri, 13 martie, o campanie de identificare a nevoilor sistemului sanitar în contextul epidemiei de COVID-19 şi de acoperire a acestora cu sprijinul societăţii civile şi al companiilor private.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite