Articol publicitar

Companiile E-Distribuţie continuă să îmbunătăţească performanţa serviciilor, în beneficiul clienţilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
captura

Companiile E-Distribuţie, cei mai performanţi operatori de distribuţie de energie electrică din România, şi-au îmbunătăţit în continuare calitatea serviciilor, conform datelor pentru primele zece luni ale acestui an, ca urmare a investiţiilor realizate în beneficiul clienţilor.

Datele pentru perioada ianuarie-octombrie arată continuarea reducerii duratei medii a întreruperilor neplanificate, măsurate cu ajutorul SAIDI (System Average Interruption Duration Index), cel mai relevant indicator pentru calitatea serviciului de distribuţie.

După investiţiile în modernizarea reţelelor, cele trei companii E-Distribuţie din zonele Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea conduc de mai mulţi ani topul operatorilor de distribuţie de electricitate din România. Conform rapoartelor oficiale ale ANRE pentru anul 2017, indicele SAIDI pentru E-Distribuţie Muntenia a fost anul trecut de 145 minute, cel mai performant din ţară, media naţională înregistrată fiind de 283,9 minute. E-Distribuţie Dobrogea şi Banat au avut, de asemenea, performanţe sub media naţională, cu indicele SAIDI de 185 minute, respectiv 259 minute. În primele zece luni ale acestui an, calitatea serviciului a continuat să se îmbunătăţească, astfel că SAIDI înregistrat a fost de 113 minute pentru E-Distribuţie Muntenia, 149 de minute pentru E-Distribuţie Dobrogea şi 191 minute pentru E-Distribuţie Banat.

Performanţa obţinută de companiile E-Distribuţie reprezintă rezultatul investiţiilor, inclusiv cele în reţelele de înaltă tensiune, care s-au ridicat la circa 400 de milioane de euro în perioada 2008-2018. Aceste proiecte aduc beneficii economiei în general, întrucât echipamente folosite pentru modernizarea staţiilor, precum transformatoarele de putere, sunt fabricate de producători din România, ca Retrasib Sibiu sau Electroputere Craiova.

Investiţiile în reţelele de înaltă tensiune reprezintă unul dintre cele mai importante elemente care au susţinut îmbunătăţirea calităţii serviciilor, prin echiparea staţiilor cu transformatoare moderne şi echipamente automatizate, ceea ce a permis conectarea staţiilor în sistemul Telecontrol şi operarea lor de la distanţă de către specialiştii E-Distribuţie.

E-Distribuţie Muntenia, care gestionează reţelele de distribuţie din Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov, operează peste 60 de staţii de transformare.

În Bucureşti, E-Distribuţie Muntenia are 35 de staţii de transformare, din care 28 sunt modernizate şi introduse în sistemul de Telecontrol. Staţiile Nord, Cotroceni, Filaret, Pajura, Obor şi Solex sunt în curs de modernizare, ultimele trei dintre acestea urmând să fie finalizate în 2019. Cele 13 staţii operaţionale în Ilfov precum şi cele 15 din Giurgiu sunt modernizate şi au fost integrate în sistemul Telecontrol.

Proiectele de modernizare din regiunea Muntenia au presupus instalarea a peste 60 de transformatoare noi, moderne. Acestea au fost instalate atât în staţiile noi, cât şi în staţiile în care au înlocuit transformatoarele vechi şi ineficiente.

E-Distribuţie Banat a modernizat în aceeaşi perioadă 30 de staţii de transformare. Printre cele mai importante proiecte sunt staţiile Teba, Musicescu, Balta Sărată, Victoria, Decebal, Freidorf, Câlnic.

E-Distribuţie Dobrogea a derulat proiecte de modernizare a 80 de staţii de transformare în perioada 2008-2018, printre care Tăbăcărie, Constanţa Centru, Abator, Mahmudia, Crişan, Neptun şi Mircea Vodă.

***

Enel este o companie energetică multinaţională, unul dintre liderii integraţi pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Enel este una dintre cele mai mari companii de utilităţi din Europa după capitalizarea de piaţă şi una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce priveşte capacitatea instalată şi EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 89 GW. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power operează unităţi de producţie cu o capacitate instalată de 43 GW din surse eoliene, solare, geo-termale şi hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia şi Australia.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, a siguranţei şi performanţei reţelelor şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie şi Enel Energie Muntenia sunt importanţi furnizori de energie în România, având în ofertă atât energie electrică şi gaze naturale, cât şi servicii cu valoare adăugată (precum servicii de asistenţă, produse de iluminat, servicii de asigurare, aer condiţionat etc).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite