Compania Telekom, obligată în instanţă să elimine taxa pentru rezilierea anticipată a abonamentelor de telefonie

Compania Telekom, obligată în instanţă să elimine taxa pentru rezilierea anticipată a abonamentelor de telefonie

Telekom ar putea renunţa la clauza abuzivă pentru contractele de telefonie

Telekom România utilizează o clauză abuzivă în contractele de telefonie, prin care impune plata unor despăgubiri de către clienţii care reziliază contractul înainte de termen, a decis Tibunalul Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a chemat Telekom în judecată în mai 2014, în urma plângerii unui client al companiei, nemulţumit de faptul că trebuie să plătească despăgubiri de sute de euro pentru rezilierea contractului înainte de termen, transmite Profit.ro.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 5 februarie, că această prevedere este abuzivă, a dispus eliminarea sa din toate contractele în curs, precum şi din cele viitoare şi a amendat Telekom, al treilea operator local după numărul de clienţi, cu 200 de lei.

„Admite în parte cererea. Constată caracterul abuziv al clauzei inserate la pct. 3 din contractul încheiat de pârâtă cu clientul D. E. conform ofertei din 16.01.2014 (…) Obligă pârâta să modifice toate contractele de adeziune în curs de executare, precum şi să elimine clauza abuzivă din contractele preformulate de acelaşi tip, destinate a fi utilizate în cadrul activităţii profesionale”, se arată în dreptul dosarului înregistrat pe portalul instanţelor de judecată.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel.

Citiţi articolul complet pe Profit.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările