Compania de drumuri începe plombarea gropilor. Găurile se întind pe 620.000 de metri pătraţi

Compania de drumuri începe plombarea gropilor. Găurile se întind pe 620.000 de metri pătraţi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat demararea lucrărilor de reabilitare a drumurilor, precizând că suprafaţa totală a gropilor este de 619.040 de metri pătraţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit statisticii CNAIR – drumurile cu cele mai multe gropi sunt pe şoselele deservite de Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov (200.000 mp), Iaşi (192.780 mp), Bucureşti (76.290 mp) şi Cluj (55.850 mp). Cele mai mici suprafeţe cu gropi sunt la administratorii din Timişoara (17.640 mp), Constanţa (25.030 mp) şi Craiova (51.450 mp).
 
„În perioada 1 aprilie - 30 iunie, la nivelul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcţiile Regionale, se va desfăşura programul de punere în ordine a infrastructurii rutiere la încheierea sezonului rece (reparaţii curente). Tipurile de lucrări de întreţinere curentă cuprind lucrări la partea carosabilă, întreţinerea platformei drumului, toaletări şi igienizări, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, lucrări privind întreţinerea plantaţiilor rutiere, lucrări de întreţinere curentă a podurilor, pasajelor, podeţelor şi tunelurilor, cât şi lucrări care vizează siguranţa circulaţiei”, a comunicat CNAIR.
 
„Ponderea cea mai mare o vor avea lucrările la partea carosabilă: plombări de gropi, repararea suprafeţelor burduşite, badijonări pe suprafeţele poroase, colmatări fisuri la îmbrăcăminţi asfaltice, dar şi colmatări crăpături şi rosturi la îmbrăcăminţi cu lianţi hidraulici”, notează compania.
 
În anul 2018, pentru programul de reparaţii şi întretinere a autostrăzilor şi drumurilor naţionale sunt alocaţi aproximativ 120 de milioane de lei. 
 
„Precizăm că reparaţiile periodice, care constau în prinicipal în aşternerea de covoare bituminoase, vor demara în luna iunie 2018, când se vor finaliza procedurile de achiziţii publice aferente”, a informat CNAIR.
 
citeste totul despre: