Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat bugetele Ministerului Justiţiei, MAE şi MAI

Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat bugetele Ministerului Justiţiei, MAE şi MAI

Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat joi bugetele pentru 2018 ale Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Externe (MAE) şi Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisiile parlamentare au început marţi dezbaterile asupra bugetului de stat pe 2018, votul final fiind programat într-o şedinţă comună a Legislativului, în 21 decembrie. Începând de miercuri şi până sâmbătă sunt programate dezbateri pe amendamente pentru redactarea raportului în cadrul comisiilor de buget.

La dezbaterea privind bugetului Ministerului Justiţiei, au fost aprobate trei amendamente şi au fost respinse 15. Ministerul Justiţiei va avea un buget de 3,75 miliarde lei, o scădere de 0,8% faţă de 2017.

La MAE, au fost respinse toate cele 17 amendamente, dintre care două fuseseră admise de comisia de specialitate. MAE va avea în 2018 credite bugetare de 944,1 milioane lei (majorare cu 21,9% fata de 2017) şi 1,033 miliarde lei credite de angajament.

La MAI, a fost admis un amendament aprobat iniţial şi de comisia de specialitate, dar au fost respinse trei amendamente. Ministerul va avea un buget de 15,31 miliarde lei în 2018, o majorare de 20,7% faţă de 2017.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus, în cadrul dezbaterilor, că aproape 1.800 de posturi sunt scoase la concurs, acesta fiind unul din principalele motive pentru care cresc cheltuielile de personal.

Guvernul a adoptat în şedinţa de săptămâna trecută proiectul de buget pe 2018, în care sănătatea, educaţia şi investiţiile sunt anunţate ca domenii prioritare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările