Comerţul cu amănuntul la 7 luni: +5,6% pe medie, +13,3% la alimente. Vânzările de mărfuri nealimentare, pe minus

Comerţul cu amănuntul la 7 luni: +5,6% pe medie, +13,3% la alimente. Vânzările de mărfuri nealimentare, pe minus

Alimentele s-au vândut cel mai bine în primele 7 luni din acest an

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia vânzărilor de autovehicule şi motociclete, a crescut la şapte luni, faţă de perioada similară a anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,6%, respectiv 5,5%.

Evoluţia a fost influenţată de creşterea vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun, în urcare cu 13,3% (serie brută), dar şi de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,8%).

Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,5%, , potrivit datelor publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Creşteri sănătoase şi în iulie

În luna iulie, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 7,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut atât ca serie brută cu 9,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,5%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: