CNADNR vrea să aloce 155 de milioane de euro pentru un tronson de 17 kilometri de autostradă. Banii sunt de la buget

CNADNR vrea să aloce 155 de milioane de euro pentru un tronson de 17 kilometri de autostradă. Banii sunt de la buget

Contractul este estimat la 9,1 milioane de euro pe kilometru

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a început procedurile de achiziţie pentru atribuirea unui contract, estimat la 687,5 milioane lei (155 milioane euro) fără TVA, privind construcţia unui segment de 16,8 km al autostrăzii Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, în judeţul Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contractul va avea o durată de implementare de cinci ani şi jumătate, din care perioada de proiectare va fi de şase luni, cea ce execuţie de un an, iar garanţia lucrărilor de patru ani.
 
Proiectul va fi finanţat din bugetul de stat.
 
Ofertele pentru acest proiect pot fi depuse până la 6 mai, arată Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, într-un comunicat.
 
Segmentul respectiv porneşte de la Nodul Nădăşelu şi continuă, pe un traseu de 16,8 km, până în zona localităţii Mihăieşti, având patru viaducte şi un pasaj.
 
Compania americană Bechtel a construit primii 52 de kilometri ai autostrăzii, între Câmpia Turzii şi Gilău, inauguraţi în perioada 2009-2010.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările