CNADNR a planificat pentru 2016 execuţia a aproape 470 de kilometri de autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CNADNR promite pentru anul acesta aproape 470 de kilometri de autostradă
CNADNR promite pentru anul acesta aproape 470 de kilometri de autostradă

Oficial ne-ar merge bine, dacă privim ambiţiile exprimate pe hârtie de Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale care promite că anul acesta va avea în execuţie 467 de kilometri de autostradă.

Pentru 2016 CNADNR a alocat proiectelor pentru construcţia de autostrăzi 1,73 miliarde lei. Banii provin atât de la bugetul de stat cât şi din finanţări externe rambursabile şi fonduri externe nerambursabile.

Potrivit Agerpres, care citează documente ale CNADNR, aproape 100 de kilometri de autostradă vor fi executaţi cu bani de la bugetul de stat. Este vorba de cei 3,3 kilometri de la intrarea în Bucureşti ai A3, secţiunea de peste 60 de kilometri Suplacu de Barcău – Borş, alte două bucăţi de drum care însumează peste 25 de kilometri, Gilău – Nădăşelu şi Nădăşelu – Mihăieşti, dar şi secţiunile Comarnic – Predeal şi Predeal - Cristian ale autostrăzii Comarnic – Braşov.

Potrivit documentelor, 198,38 de kilometri de autostradă vor beneficia de finanţare din fonduri europene (Dumbrava-Deva, lot 2, 3, 4 — 71,88 km, Sebeş-Turda — 70 km, Câmpia Turzii-Ogra-Târgu Mureş — 56,5 km), iar 169,19 kilometri de autostradă vor fi în concesiune (Autostrada de centură a Capitalei/sector Centura de sud — 48 km, Craiova-Piteşti — 121,19 km).

Anul acesta sunt bugetate şi mai multe variante ocolitoare, printre care se regăsec şi cele de la Buşteni şi Comarnic, de pe DN1, unde se formează frecvent blocaje de circulaţie.

De finanţare beneficiază şi modernizarea centurii Bucureşti, mai precis lărgirea la patru benzi a secţiunii de sud a drumului care ocoleşte Capitala.


Mai puteţi citi pe Adevărul Financiar: 

Ne aşteaptă o nouă recesiune globală? Iată ce spun economiştii care au anticipat-o pe cea din 2008

Criza petrolului, prin stomacul rusului: consumul de alcool a scăzut în Rusia, dar a crescut cel de carne de curcan

„Era petrolului s-a terminat, urmează era tehnologiei“. Scăderea barilului de ţiţei sub 30 de dolari provoacă o gaură de 38,8 miliarde de dolari Rusiei

Planeta se „îneacă“ în petrol. Ce ţări bogate suferă cel mai mult după scăderea preţurilor

Când China strănută, economiile emergente fac pneumonie, iar SUA şi UE se gripează

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite