CNADNR a emis ordinul de începere a lucrărilor pe tronsonul Ungheni-Ogra (10 km) din Autostrada Braşov-Oradea

CNADNR a emis ordinul de începere a lucrărilor pe tronsonul Ungheni-Ogra (10 km) din Autostrada Braşov-Oradea

Constructorii au undă verde de la CNADNR să se apuce de treabă pe tronsonul Ungheni-Ogra

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţă că miercuri, 1 iunie 2016, a fost emis Ordinul de Începere a Lucrărilor pentru „Execuţie lucrări realizarea Autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, sector 1C Târgu Mureş - Ogra, Lotul 2: Ungheni – Ogra“ în lungime de 10,105 km.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contractul de tip Fidic Roşu (Execuţie Lucrări) a fost atribuit în urma finalizării procedurii de achiziţie publică (licitaţie deschisă), Asocierii SC Strabag SRL - SC Straco Grup SRL şi are o valoare totală de 251,35 milioane de lei fără TVA.

De ce a întârziat contractul

Potrivit CNADNR, contractul a fost întârziat până la această dată din cauza neexproprierii terenurilor din motive independente de CNADNR.

„Pentru întocmirea documentaţiilor necesare exproprierii terenurilor, CNADNR s-a lovit de lipsa documentelor de proprietate şi identificarea greoaie a proprietarilor terenurilor supuse exproprierii din cauza lipsei planurilor parcelare, a suprapunerii de proprietari pe aceleaşi terenuri etc.
Odată cu emiterea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2016 pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură de transport transeuropean, s-a reuşit scurtarea termenelor pentru obţinerea avizelor, autorizaţiilor şi acordurilor necesare construcţiei infrastructurii de transport, între care menţionăm şi sectorul de autostradă de mai sus“, precizează compania de autostrăzi.

Proiectul va face obiectul finanţării din cadrul  POIM 2014-2020, fiind un proiect nou amplasat pe reţeaua TEN-T Central.

„Durata contractului este de 12 luni pentru execuţia lucrărilor şi 48 de luni perioada de garanţie“, mai arată CNADNR.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările